“Du-te dracu de ungur!”

Era o dimineață liniștită. Ieșisem să iau niște pâine și ceva lapte. Și nu știu cum de în loc să mă duc la Lidl, m-am dus în partea ailaltă. Ah, da, să-mi iau cartelă de reîncărcare Indygen.

Și intru într-un magazinaș alimentar pe care-l știu la colț de 20 de ani. Înăuntru hărmălaie mare. Două vânzătoare și un nene, se certau de mama focului.
Mă dau mai aproape să văd care e treaba. Vânzătoarele alea noi, ca scoase din cutie. Ori era prima lor zi, ori nu mai intrasem eu în magazin demult.

Trag cu urechea la ceartă, în timp ce mă uit după niște cârnați, parcă absorbit de varietatea lor. Cabanoși, trandafir, oltenești, semiafumați, uscați, proaspeți, groși, subțiri, extra picanți, puzderie! Țin minte că așa mă uitam cu jind când lucram la firma de paza, de-mi luam doar măsline și îmi ziceam că-s cârnați afumați…
– Da ce ce doamna? Eu vreau pâine! se auzea vocea individului, indignat peste măsură.
– Nu, nu se poate!
– De ce?
aproape că zbiera bietul om.
– Ei, mai du-te dracu’ de ungur! Nu servim bozgori!
discriminare50320
Să-mi scape telefonul din mână și alta nu. Mă întorc și văd o vânzătoare fermă cu mâna întinsă către un afiș vechi, îngălbenit, parcă din timpul bombardamentului, pe care scria: Această societate comercială își rezervă dreptul de a-și selecta clientela.

Individul, clipea des și mai-mai avea nițel să explodeze. Fața i se făcuse din roșie vânătă, apoi căpătase o nuanță greu definită. Pământie gălbuie cu accente de roșu aprins în jurul ochilor.

Bietul om nu semăna a ungur. Na, cu greu mai aducea a om, jurai că-i înecat de vreo 3 săptămâni și scos la mal și lăsat în vânt alte 3 zile…
Auzi tu, în buricul Capitalei, stat european, să urli la un nene, care-ți dă bani că vrea să ia pâine. Și să-i mai arunci în față un “du-te dracu’ de ungur!

Vin vremuri grele nene…

Acest articol e un pamflet. nu e pe bune, e la mișto. Încă n-am văzut români care să înjure unguri pe față (pe mine mă exclud – eu îmi înjur doar prietenii, unguri, români, țigani, orice nație ar fi…)

Comments

comments

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.