Dulce de Leche, desertul de care te vei indragosti

Dupa cum probabil ti-a dat seama din titlu, Dulce de Leche este un desert ce are drept materie prima de baza laptele. De-a lungul timpului, dulce de leche a fost considerat unul dintre cele mai interesante deserturi, impresionand prin gustul autentic si prin textura inconfundabila. DeLatte va propune, prin intermediul unuia dintre cei mai prolifici chiefi ai Romaniei, o reteta numai buna de a-ti impresiona prietenii sau familia.

Dulce de Leche poate fi privit drept o crema-topping universala, intrucat poate fi consumata cu o serie variata de alimente, precum crema la prajituri, napolitane sau torturi ,topping inghetata, orez cu lapte, topping fructe sau salate de fructe, checuri, gris cu lapte,Mai mult decat atat, Dulce de Leche poate fi mancat si de unul singur, oferind papilelor gustative o satisfacere uimitoare. Este deosebit de important ca Dulce de Leche sa fie pastrat in conditii optime, la frigider, dat fiind faptul ca se poate altera foarte repede daca nu sunt respectate anumite rigori.

In ceea ce priveste modul de pregatire, reteta Dulce de Leche pusa la dispozitie de DeLatte si reprezentand vocea directa a faimosului bucatar Adi Hadean, reteta are o durata de aproximativ 3 ore, fiind necesara doar o singura cutie de lapte condensat DeLatte.

Mai intai, este necesar sa scufunzi cutia de lapte condensat indulcit nedesfacuta intr-o oala cu apa rece, astfel incat apa sa fie aproximativ la 1-1,5 cm mai jos de capac. Focul trebuie sa fie foarte mic pentru a preveni explozia cutiei. In plus, trebuie sa aveti in vedere si sa nu uitati sa completati cu apa din cand in cand, pentru a Evita riscului unui ,,dezastru” culinar si in bucatarie. Dupa aproximativ 3 ore, scoatem cutia din apa fierbinte si o lasam la racit.

Prin urmare, Dulce de Leche este genul de desert care merita incercat macar o data. Pe langa asta, cunoasterea retetei reprezinta un avantaj real pentru a-ti surprinde familia sau prietenii.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.