“E normal așa ceva?”

A venit André Rieu în concert la București. Artistul a fost deranjat, de nepoliteţea românilor care au întârziat să se aşeze pe scaune la concert, preferând să stea la coadă pentru popcorn, mici și bere. Apoi s-a întrebat dacă e normal așa ceva.

Hai să vă explic eu cum stă treaba la evenimente d-astea, mai ales în România.
În primul rând, românul s-a învățat ca oriunde iese, la orice eveniment cultural, să-și ia bere, mai ales dacă există de vânzare în vecinătate. Dacă nu, își ia de pe drum. În al doilea rând, berea merge cu mici. Doar nu vreți să stați nemâncați la un concert de 2 ore, ce dracu? Să-l deranjați pe marele André Rieu cu mațele care ghiorțăie de foame? Exclus.
În al treilea rând, ca desert, pocornul e la modă. Nu-i blamați pe români, ci pe americani, ăștia au creat moda cu popcornul la filme, teatru, concerte. Lipsește să vedem vândute punguțe de popcorn la opera, însă nu-i timpul pierdut.
În al patrulea rând, nu mi-o luați în nume de rău, însă cine e André Rieu?
andre_rieu
Românul n-a auzit de el. Românul nu s-a dus singur la concert. A fost tras de alt prieten care a auzit de acest domn. Și și-a luat bilet din inerție, “că e concert mare, vine lume“. D-aia și-au luat bilete jumătate dintre oameni, nu neapărat că ar fi fani ai violonistului.

Coada asta aiurea la sucuri și popcorn o văd de fiecare dată când mă duc la un film. Majoritatea preferă să piardă vremea în foaier și să se așeze la coadă când încep trailerele și reclamele, crezând ca până începe filmul au tot timpul din lume să-și ia “cele necesare” pentru o vizionare optimă a peliculei. Și știm cu toții cât de enervant este când vrei să te uiți la film sau la un trailer interesant și-ți trec prin față vreo 5 întârziați, că doar merg în haită, împiedicându-se de picioarele celorlalți, scăpând popcorn peste tot, ba varsă niște suc, ba o înjurătură că e întuneric și nu-și găsesc locurile.

Așadar, să răspund la întrebarea lui André Rieu, “E normal așa ceva la București?“, răspunsul, oricât de năucitore ar fi, este “Da“. E normal, însă nu e politicos, e deranjant. Dar e normal, pentru români. Că ne place sau nu, ăștia suntem.
Sursă foto: RadioCluj.ro

Comments

comments

23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Only in America

În America, legenda spune că oamenii sunt proști. Eivdent, nu-i chiar OK să cataloghezi oamenii așa din prima. Nu dai...

E oficial! Bacșișul se va impozita cu 16%

Gata fraților. Gata cu bacșișul dat/ primit pe sub mână. De la data de 1 mai, acesta va fi impozitat...

Cum și-a numit Johnny Bravo pisicile? – caricatură

Dacă încă nu ai auzit de Johnny Bravo până acum, e grav. Au fost desenele animate cu care noi, generația...

Close