Efectele nedorite ale sărbătorilor!

Tot anul ne ferim de perioada sărbătorilor şi sperăm că anul acesta Crăciunul şi revelionul vor fi altfel, un pic mai domestice şi lipsite de surprize nedorite, însă ca în fiecare an, ajungem să facem greşeli tipice de sezon care ne asigură haosul şi disperarea bine garantată, garnisite cu beteală. Crăciunul, that time of the year, se transformă într-un circ media gigantic bazat pe consumatorism şi suicid, în unele cazuri, şi asta nu din pricina autorităţilor sau a francmasonilor, ci din vina individului de rând, care este spălat pe creier de anumite concepte media, care îi demonstrează an după an că nu va fi niciodată aşa de fericit ca personajele din filme.
În funcţie de arealul geografic, problemele sunt altele însă contextul rămâne acelaşi. Vine frigul, iarna te strânge în casă, activităţile sociale scad la minimum, până în punctul în care două zile de Crăciun barurile, alinarea adulţilor, sunt închise şi ajungi să fii blocat cu tot familionul între patru pereţi. Din această situaţie nu te mai poate salva nimeni şi rămâi blocat cu demonii din mintea ta.

O prima greşeală capitală făcută de creştinii de pe plaiurile mioritice este înfometarea de prin noiembrie până când vine Crăciunul. Nu este vorba de siluetă sau anorexie, nu, este doar dorinţa lui Dumnezeu de a ne goli de substanţe că să intre sarmaua şi piftia mai bine. De aceea să nu va surprindă că în fiecare an apar la TV reclame pentru pastile de digestie, anunţuri gen ”colesterolul nu ne este prieten” şi reportaje de la urgenţe unde românii pocnesc de fripturi şi cozonac… și uita așa s-a pornit campionatul de mâncat viteză.
Crăciun

A două greşeală este lăcomia, una dintre acele 10 greşeli capitale care îţi pot garanta o viaţă în iad. Ce spune mai bine sărbătoare decât cumpărături abundente şi nefolositoare, cheltuirea banilor în exces şi achiziţionarea lucrurilor pe care le vei arunca în ianuarie. Magazinele în această perioadă stau deschise până târziu, reclamele curg şi îmbie la coşuri de cumpărături rotunde iar banii se cheltuiesc într-o veselie. Romanul uită că nu este american şi termină proviziile pe o luna în trei zile iar apoi trebuie să se împrumute pentru a rezista încă jumătate de lună. Totuși. un web design de calitate, poate fi destul de ieftin. La asta nu se gândește nimeni când e-n febra shoppingului după tablete, smartphoneuri, haine, bocanci, haleală cât cuprinde?
Shopping

Magazinele de haine, pantofi şi accesorii sunt luate cu asalt de domnişoare care îşi cumpără haine cu mărimi mai mici în spiritul sărbătorilor, numai bine să pună de o depresie post-Crăciun când îşi măsoară talia. Ba mai mult, unii dintre noi vor cădea pe terenul de luptă, precum sărmanul chinez care pur şi simplu nu a mai suportat să mai stea în mall după 6 ore de shopping. Dacă aş fi fost în locul lui, cred că şi eu aş fi sărit de la etaj, după 6 ore de papuci şi sclipici m-aş fi gândit că moartea pare destul de roz.
The-Mall-600x349

A treia greşeală de sărbători este Moş Crăciun. Mie îmi place ideea de cadouri de magie, de bătrânel care face daruri la copii însă nu pot înţelege cum unii părinţi îşi marchează pe viaţă copiii cu anumite prezenţe îngrozitoare şi pe alocuri pedofile ale bărbaţilor deghizaţi în acest personaj mitic. Priviţi imaginile de mai jos şi apoi gadiţi-vă că Moş Crăciun stă şi ne observă din umbră tot restul anului. Plăcut nu?

Weird-Santa-Claus-pics18 Weird-Santa-Claus-pics15

Comments

comments

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.