Efectele poluării în câteva secunde năucitoare

Acum câțiva ani, poliția chineză a făcut o reclamă de vreo 20 de secunde, care a îngrozit o lume întreagă. Accidente oribile, soldate cu morți, apoi la final puneau textul asemănător cu “Viața are prioritate, conduceți cu grijă“. Tot tărăboiul de-a urmat apoi în mass-media a dus înlăturarea acelui clip din pauzele de publicitate televizate. Însă urmările se văd și azi. Adică accidente mai puține pe străzile deja supra-aglomerate ale chinezilor.

Acum, un filmuleț uruguayan mi-a atras atenția. E atât de simplu, dar în același timp simți cum îți dă o palmă morală, mai ales dacă ți-a mai scăpat pe jos vreun ambajaj pe care nu l-ai ridicat din lene. Filmulețul este acesta:

Unele animale nu se pot proteja singure. Nu neapărat că-s tâmpite (“ce, nu vede proasta că e plastic, de ce îl bagă în gură“), însă, în apă, punga seamănă izbitor de bine cu o meduză, hrana preferată a țestoaselor. Drept dovadă, de câte ori v-ați uitat atenți la ceva în apa mării neștiind exact ce e până nu ați pus mâna pe el?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Căciulă stereo, numai la QuickMobile!

Potrivit QuickMobile, unul dintre cei mai mari specialiști în tehnologie din România, căciulile stereo, mănușile touchscreen sau bateriile rezistente la...

Călătorie în stil mare

Sunt genul căruia îi place să călătorească mult, și de aceea urmăresc să am cele mai bune condiții. Dacă este...

De ce diacritice?

Mă tot întreabă StiliZer dacă scriu şi eu despre diactirice. Şi na că îmi făcui timp să scriu. Diacrtiticele sunt...

Close