Există și produse naturale ieftine

Prietenului meu, Alexandru, îi place să spună că e plinuț. Adevărul e că-i gras de-a binelea și ar trebui să slăbească vreo 40 kg. Mi-a spus că asta și vrea, să slăbească și m-a întrebat dacă știu ce ar putea face. Răspunsul meu a fost lapidar: “Foamea”, după care, în fața descurajării lui, i-am spus că poate ține o cură de slăbire cu produse bio. Mi-a răspuns repede că sunt prea costisitoare. Dar știam că poate ține o cura de slabire cu produse naturale ieftine.

I-am spus lui Alexandru să-și pună mâncare în farfurie ca de obicei, după care să renunțe la jumătate din porție. Trebuie să fie convins că face asta pentru sănătatea lui. Văzând că avea rețineri în a-mi urma sfatul, i-am recomandat să reducă la dulciuri, pe cât posibil, după care am revenit la produsele bio care, credea el, că sunt prea scumpe.

L-am informat că există destule alimente de bază ieftine, deși sunt naturale, dându-i ca exemplu orezul, sarea, zahărul și cacaoa, toate bio. Desigur, mai există și alte produse bio pe care le poate achiziționa la un preț scăzut, cum ar fi oțetul nefiltrat de mere bio, laptele de cocos bio, supa Julienne cu alge marine bio, mini biscuiți aperitiv cu legume bio, praful de copt bio și mai multe sortimente de cafea bio (chiar surprinzător de ieftină), știind că bea două căni de cafea pe zi.

De asemnenea, putea găsi și mâncare gătită bio, ca sărmăluțe de orez în frunze de viță de vie, făcută numai cu alimente naturale. Adevărul e că aceste sărmăluțe delicioase ar fi mai potrivite ca antreu tradiţional rece, însă e ideal și pentru o gustare între mese. Toate acestea sunt alimente bio ieftine. În plus, livrarea lor e gratuită, dacă are o comandă care depășește 250 de lei. Toate acestea îl puteau ajuta în cura de slabire.

Însă cel mai bine ar fi ca în paralel să încerce să facă pentru corpul lui o detoxifiere cu vitamina b. Acest lucru îl auzisem de la un alt prieten de-al meu, medic. El spunea că vitamina B6, una dintre cele 6 vitamine ale complexului de vitamina B, este esențială pentru o dietă echilibrată. Rolul acestei vitamine este acela de a transforma alimentele consumate în energie. Și apoi, persoanele care consumă multe proteine, mai ale cele de origine animală, cum este Alex, au nevoie de doze mai mari de vitamina B6 în dieta zilnică.

Sigur, detoxifierea organismului e un subiect complex, pe care nu-l putea lămuri complet decât un nutriționist. Se poate vedea că actualmente tot mai multe persoane, chiar și foarte tinere, se îmbolnăvesc de afecțiuni cronice, sau de boli autoimune și chiar de cancer. Expunerea repetată la toxinele de mediu, care pot duce la restructurarea materialului genetic, provoacă astfel numeroase îmbolnăviri.

Dereglările genetice pot fi cauzate și de stres, de superficialitate spirituală, perturbatori hormonali, paraziți, virusuri, bacterii, zahăr, carbohidrați rafinați și contaminanți alimentari precum pesticidele, metalele grele etc. Corpul și spiritul formează un tot unitar, așa că un tratament eficient e necesar să se adreseze ambelor laturi.
Aici, cunoștințele mele se opreau și pentru a intra în amănunte, Alex are nevoie de ajutor de specialitate.
bio

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.