Expresii romanesti de actualitate

De-a lungul timpului, mintea neobosita a romanului a scornit destule expresii (zicatori) adevarate si comice. Insa, in ultima vreme nu am vazut sa mai fi aparut expresii noi. Dar cele vechi pot fi “periate” si aranjate incat sa se potriveasca cu vremurile actuale.

1. Spaga buna trece prinejdia rea.
Ca tot ne intrebam ce (mai) merge in tara asta? Ei bine, SPAGA.

2. Cine se scoala de dimineata… munceste pentru cel care se scoala tarziu.
Pentru ca, nu-i asa, frate roman, cand a fost ultima data cand ai simtit ca ai muncit pentru tine? Nu de alta, insa acum muncesti pentru aia care dorm in Senat.

3. Ne uitam ca vitelul la… normele GDPR. Pentru ca doar 3% dintre romani au inteles ceva din aceste norme europene.

4. Ne-a ajuns cutitul la… ne-a taiat si capul si noua si urmasilor nostri. Eram cu el la os acum vreo 30 de ani. Intre timp ni s-au taiat si mainile si capetele si picioarele si orice urma de speranta.

5. A dat “caramida” popii. Ca nu mai merge cu un banut acum la inmormantare, fara un teanc de bani nu te baga in seama niciun popa.

6. Nu lasa pe maine ce poti face azi. Lasa pe poimaine, caci e posibil sa nu mai fie nevoie sa mai faci. Apropos de lenea proverbiala a romanilor din ultima vreme.

7. Buturuga mica… e luata de Ikea si facuta masuta de cafea. Apropos de padurile taiate de fel de fel de firme care au facut afaceri ilicite cu statul.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jocul lui Ender

Ce-ai face dacă toată viața te-ai juca, pregătindu-te pentru un război? Cu întrebarea asta rămânem, noi, privitorii, în minte, la...

Cum să dai cu piciorul la 100.000 euro?

Să vă spun cum am dat eu cu piciorul la  cca. 100 de mii de euro? Simplu! Ca un tâmpit!...

Ce-mi plac mie ăștia care, plecați în afară, se zbat pentru binele țării…

Tăriceanu, în vasta lui înțelepciune de după câteva beri și-o ciozvârtă de vânat, a elucubrat următoarele: "Românii din Diaspora votează...

Close