FENOMEN RAR:BRUMA DE POLEN PESTE PADURI!

L-as numi chiar fascinant!Un fenomen ce a fost surprins în Parcul Național Piatra Craiului(https://www.youtube.com/watch?v=UHbn49nd-2M).Polenizarea în pădurile de molid și brad, un eveniment care,uimitor, se produce doar într-o singură zi a unui an, a fost imortalizată recent,in acesata ultima si capricioasa luna a primaverii, de un reprezentant al Regiei Pădurilor.Arborii eliberează simultan cantități mari de polen, în același timp!Brazii și molizii,cu zecile sau sutele de mii, nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, dar polenizarea se face cu ajutorul vântului .Acestia,adica arborii, eliberând în același timp si intr-o singură zi pe an cantități mari,enorme de polen care,manate de vant, ajung pe florile-femele, viitoarele conuri, în arborii învecinați.
Trebuie sa se mai stie ca Parcul Național Piatra Craiului are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri.Frumusetile naturale cat si ineditul acestui deosebit de atragator Parc National va asteapta oricand si-n orice sezon,cu multe surprize placute. Vizilti-.l!

.https://www.youtube.com/watch?v=y_YMJWN0mEs

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sogest – element esențiale pentru reparații, pentru device-uri și accesorii pentru acestea

Orice persoană are nevoie în casă de anumite scule și elemente pentru orice eventualitate. Dacă se strică ceva și nu...

Grădinița horror

Mare scandal la o grădiniță din Constanța. Asta după ce părinții au venit că odraslele le vin acasă cu julituri,...

Soția prietenului tău e o scorpie. Cum deschizi subiectul?

Iată un subiect pe care puțini s-ar încumeta să-l dezbată. Ce-ai face dacă soția unui prieten se comportă execrabil cu...

Close