Fericire

Explică, cu lux de amănunte, momentul în care ai fost cel mai fericit. Sau, pune o fotografie, deoarece “o imagine face cât 1000 de cuvinte“. Care e poza ta preferată care simbolizează “fericirea“?
Să încep eu? Încep, nu mi-e greu. Știu câteva fotografii celebre care simbolizează fericirea. Însă una e să pui o poză cu o tipă care zâmbește sau sare pe câmp de bucurie, alta e să înțelegi de ce e bucuroasă sau chiar fericită.
Cine știe, poate fi bucuroasă pentru c-a spălat rufele cu detergentul ăla de-i face reclamă la TV. Și ce miresme de flori de câmp, încât după ce miroase ciorapii proaspăt spălați, chiar se imaginează pe câmp și zburdă de mulțumire, în miros de iasomie și fân proaspăt cosit.
BG-jump
Vedeți? Cum o poză cu o femeie fericită poate avea dintr-o dată o formă nu foarte OK?

Acum o luăm invers. Dacă o femeie plânge? E fericită? Și mai jos am poza unei femei din Marea Britanie, Joanne Milne. O tipă inodoră, incoloră, insipidă. Femeia plânge. Nimic spectaculos.
joanne-milne
– A înșelat-o bărba-su.
– I-a murit canarul.
– S-a lovit la degetul mic de la picior (care nu plânge la faza asta nu e om!)

Și explicația? Femeia e foarte fericită. Este, probabil, cel mai fericit moment al vieții ei. Aceasta s-a născut surdă, iar în urma unei operații, ea poate auzi, cu ajutorul unui implant.

Pe mine mă face să plâng filmulețul de mai sus de fiecare dată când îl văd.

Așadar, am avut două poze. Cu două tipe care țopăiau de bucurie pe un câmp, fluturând niște eșarfe (posibil spălate cu detergentul mediatizat), iar a doua poză cu o femeie care plângea, într-o încăpere. Am aflat că și fotografiile pot fi înșelătoare. Una dintre cele mai cunoscute fotografii de acest gen este următoarea:
sirian
Micuțul orfan sirian care doarme noapte de noapte între mormintele părinților săi. Însă, după ce s-a viralizat imens fotografia, ca să sensibilizeze omenirea, explicația a fost năucitoare. Băiețelul nu e orfan, nu e sirian ci saudit, iar “mormintele” nu sunt altceva decât movile de pământ și pietriș.

Toți văd ceea ce pretinzi a fi. Puțini știu ce ești cu adevărat.” – Niccolò Machiavelli
machiavelli

Însă hai să trecem la lucruri frumoase. Să arăt o fotografie “pe bune“. cu doi oameni care sunt fericiți și zâmbesc. Eu și soția, poză de la nuntă.
poza-nunta

Și cu ocazia asta, vă prezint și un concurs interesant:
Pe pagina Komunomo vă puteți înscrie pozele personale în care să arătați cât sunteți de fericiți. Nu contează ce fel de poze, din vacanță, de la o bere rece sub soarele arerzător, din luna de miere sau din birou, după ce-ați primit o primă pe lângă salariu. Fotografia trebuie să arate oameni fericiți, sau după cum ne-am obișnuit să vorbim, “happy people“.
Premiul 1 – 1000 de euro (voucher F64.ro)
Premiul II – 700 euro (voucher F64.ro)
Premiul III – 300 euro (voucher F64.ro)

Cu ocazia asta vă puteți achiziționa aparatul de fotografiat pe care vi-l doreați de mult timp. SUCCES!

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
La mulți ani!

Ăsta e ultimul post scris pe anul în curs. Toată treaba (aproape) e gata. Și-am vorbit cu gagicile să vă...

BIORITMUL COTIDIAN SI…CEASUL INTERIOR!…

Este bine stiut faptul ca traim cu totii într-un univers ciclic. Totul ,absolut totul,în jurul nostru se repetã: secundele, minutele,...

Metode ingenioase in care folosesc unii containerele maritime

Daca erati de parere ca atunci cand vine vorba de containere maritime ele pot fi folosite intr-un singur mod si...

Close