Fierul în organism

Dacă ai mereu o stare de slăbiciune și de oboseală organismul tău poate suferi de o carență de fier. Fierul este un mineral care transportă oxigenul din plămâni în tot corpul, de aici vine senzația de oboselă. Pentru a compensa deficitul de fier poți consuma alimente bogate în acest mineral sau poți opta pentru suplimente. O absorbție mai bună a mineralului se face cu ajutorul vitaminei C.
Doza zilnică recomandată de fier este de 8.7mg pentru bărbaţi şi 14.8mg pentru femei. Ai grijă că o cantitate prea mare de fier poate avea efecte adverse: constipaţie, stări de ameţeală, vomă sau dureri de stomac.
Fierul poate fi procurat din alimentele de natură animală, carne de vită, organe (ficat, inimă, rinichi) și carne de pui. Sursele de natură vegetală bogate în fier sunt spanacul, cartofii dulci, fasolele, semințele de dovleac și de soia, lintea și varza.
Găsim fier și în fructe: căpșuni, pepene galben, struguri, smochine, prune și fructe uscate. Cerealele sunt și ele o sursă pentru a completa necesarul de fier din organism, poți consuma tărâțe, paste, produse din grâu, porumb, ovăz și secară.
Daca aveti probleme cu greutatea va recomand, folosirea aspartamului. Este indicat ca aditiv in numeroase produse alimentare, cum ar fi bauturi light, deserturi sau duliciuri pentru diabetici sau ca supliment in curele de slabire. Vezi cum poti inlocui zaharul cu aspartam in alimentatia de zi cu zi.”

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mi-e dor de programele vechi!

Azi am zis să-mi schimb antivirusul, după vreo 15 ani de folosință. Am zis că poate există ceva mai bun...

Sfaturi pentru… sex gratuit!

Băi, dacă știam eu că există sex gratis, pe moka, chiar c-o gagică, nu-mi mai făceam atâtea bătături în tălpi......

DELTA DUNARII : O ATRAGATOARE SI ATRACTIVA SUGESTIE PENTRU WEEKEND SAU VACANTA!…

  Nu cu prea mult timp in urma, intr- un obisnuit comentariu pe marginea unui articol pe teme turistice, amicul...

Close