FILE DIN LUMEA IN CARE TRAIM!…

 

 

Astazi,revenit in casa,m-am si apucat sa scriu acest articol al carui subiect mi-a fost sugerat de scenele vazute, cu ceva minute in urma ,in fata unui Mega Image si a unei farmacii.Cozi de zeci de metri si de o parte si de alta,lume nervoasa,agitata,gata pusa pe harta,tipete,injurii din 2 in 2 metri(cu sau fara cativa cm in plus sau minus!),asa cum dintr-o prostie se practica acum(?!), o gaselnita se zice pentru a ne proteja de Covid 19! Mai putin insa de politistii care ,ceva mai departisor,pe strada,deabea asteptau sa treaca o masina sau vreun cetatean ce le-ar nu prea ar fi fost pe placul lor.Ca la un semnal,hop ,2-3 sau 4 cati erau, sareau ,aidoma lupii de prada, pe ghinionistul sofer sau pieton.Vinovati sau nu,in cele mai multe cazuri,amenda era gata pregatita!Doar in conditiile in care mai nimeni nu munceste,trebuie un banisor in fondul statului,nu?

 
 

Asa ca, dragii mei, m-am convins odata-n plus ca trăim cu totii într-o lume hapsana, mediocră și falsă. O lume care a uitat să să transmită fericirea, buna dispoziție și iubirea sinceră.Are sufletul putrezit și e atât de incapabilă încât rupe foi din cărți importante cu mesaje valoroase ,dupa care scuipă pe jos semințe de floarea soarelui! Este ieftină și degradată.Chiar degradanta.In timp ,s-a transformat pas cu pas într-un râu urât mirositor, într-o lavă care vrea să ne sufoce, să ne înghită, să ne facă praf.Chiar si acum,inainte de Paste! Nu se mai pune importanță pe frumos, pe prietenie,respect,pe idei și proiecte care pot schimba viața spre bine.

Avem numerose exemple si marturii ce pot ,cu usurinta ,sa confirme cele mai sus scrise.In afara celor succint descrise cat si a altora stiute, voi alege acum pe cea mai recenta si edificatoare:actuala situatie,fara precedent,generata de pandemia coronavirusului,situatie care ilustreaza,sub toate aspectele,rautatea si putreziciunea ce dezbina societatea romaneasca.O societate rupta de nocivitatea comunismului in urma cu peste trei decenii,dar care acum adoră lucrurile ieftine, aleargă după ele, le crede importante și încurajează prostia.Acum ,in democratia de tip dambovitan, nu mai sunt la modă gândurile de valoare, adevărul și oamenii deștepți. Societății nu-i plac oamenii care nu acceptă să fie ca păpuși de teatru, care nu se lasă conduși de minți goale ce se limitează la idei simple,lipsite de continut,ilogice.Bunaoara,de cand cu pandemia, creierele mulor concetateni au fost si sunt invadate(pentru eternitate)de niste sfaturi(indicatii,interdictii)comunicate de actualele autoritati, precum ,,spalati-va pe mani”, ,,respecteti distanta legala”( care-i cea ilegala?!), ,,nu va apropiati de oameni”(dar de animale?)”, ,,stati acasa,nu socializati” etc etc care au devenit pentru unii nu numai dogme, ci chiar mai vitale decat aerul!Unde mergi,pe propria raspundere?! si unde incerci pe cat posibil sa-ti procuri cele necesare traiului diurn sau pentru apropiatele Sarbatori Pascale,intalnesti cozi interminabile,formate din sute de persoane postate,milimetric!,din 2 in 2 m,multi cu chef de cearta, insulta si violenta barbara!Toti,cu mici exceptii, au acelas scop,aceeasi comportare:sa-ti reaminteasca,,ce-am vazut si-am auzit la televizor” si sa respectii ,,ce spun conducatorii nostri”.Respect,omenie,civilizatie?Ei,asi!De mult au disparut.Romanul stie doar de frica,restul nu-l intereseaza…
Societatea actuala,multilateral degradata(dezvoltata,cum se spune candva) nu agreează pe cei care pot mai mult, care au o influență pozitivă asupra sufletelor pierdute, printre cuvintele deșarte și fără sens. Ea ne vrea să fim cu creierul șters, să ne poată conduce, să ne taie aripile, apoi să ne arunce în infern, acolo unde nu există viitor. Ea insistă să fim orbi, surzi și muți.

Cine sunt acestia?O buna parte din cei care-n decembrie’989,se jurau c-au vazut teroristi,,caretrag din orice pozitie” ,cei care aplaudau si strigau pan’n ce raguseau,,Ceusescu si poporu” dar si veterani care ,cu tinerea lor naiva,clamau,,Stalin si poporul rus,libertate ne-a adus”

Acum insa in relativa libertate,sau adaptat cu busurinta si cameleonism la vremurile ce le traim(inchisi,nu la Doftana sau Aiud) ci …in casa!Pentru ei e mai cool să ai un corp bine lucrat și o minte îngustă, care nu știe să se impună, să-și apere părerile, ideile, să îndure criticile și nedreptățile.Din nefericire ,avem păpuși vii cu suflete goale, crispate.Cei care inca mai cred în adevăr sunt îmbrânciți și puși la pământ. Visătorii creativi sunt crezuți nebuni, doar că datorită lor mai există atâtea opere si intamplari extraordionare.Mințile deshidratate de cunoștințe se descompun în stupiditate.Am tot luptat si luptăm cu prostimea dar ,din pacate sau poate ca asa ne-a fost si ne este soarta ,ni se fură și ultima șansă să demonstrăm că putem mai mult, că avem atât de multe spus, de făcut, de schimbat, de rezolvat.Dar cum,cand esti ,,sechestrat” pe timp indelungat,pentr-un motiv inventat?!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Și totuși, se învârte!

Se învârte. Pământul, soarele, planetele. Toate se răsucesc într-un dans bine definit. Și dacă voi credeți că din haos a...

Au început serialele!

Vești bune pentru împătimiții serialelor. Au reînceput filmările, avem sezoane noi. Și le pun mai jos, ca să-mi reamintesc măcar...

Unde-i pisica?

E sâmbătă, deci e rândul unui nou test de perspicacitate. Acum, cu pisici! Se dă poza de mai jos. În...

Close