Filme vechi

Mi-am adus aminte de câteva filme vechi pe care le uitasem. Și-am luat seria de filme făcute după cărțile lui Stephen King.
The Mist. Genial film. Iar finalul, cel mai aiurea final văzut vreodată în filme. Cum ar fi să te afli într-un magazin să-ți iei de-ale gurii și să vezi că o ceață ciudată se lasă asupra orașului. Desigur, am văzut cu toții ceață deasă, însă când din acea ceață iese fugind speriat cineva plin de sânge care strigă “E ceva în ceață, l-a înhățat pe Victor”, parcă nu-ți mai vine să stai locului să te prindă și pe tine. Instinctul de conservare îți răcnește în ureche să fugi dracului d-acolo și să te baricadezi undeva. Știți voi:
– Lasă, să vină armata, că d-aia e. De la deszăpezit să putem ajunge la crâșmă la salvat bătrănei din troiene.

Prietenie. Așa tradus la noi, “Stand by me” este un alt film de geniu. Film pe care l-am urmărit cu drag de câteva ori. Când eram copil, apoi adolescent, cu alte 2 ocazii și azi. L-am revăzut pe River Pheonix cu drag și-am râs de grăsuțul Jerry O’Connell. O poveste de viață, o poveste de moarte. O poveste despre viseze și năzuințele copilăriei. Și cum, dintr-un copil adormit poți ajunge un om de succes. Recomand filmul oricui, este pentru toate vârstele și cred că e o bună modalitate de-ai învăța pe cei mici că joaca în afara casei poate fi atât o plăcere cât și-o aventură continuă.

Deliverance. Cine n-a văzut “Izbăvirea” a pierdut mult. O altă păoveste de viață între 4 prieteni, trecuți de tinerețe. O excursie se poate transforma pe nesimțite într-o aventură. Iar aventura se poate transforma într-o fugă pentru viață într-un moment de neatenție. Un film vechi, ce-a deschis calea către filmele de groază de genul “Hills have eyes” și “Wrong turn“. Deliverance nu este un film de groază, ci o dramă. O dramă a unui om și a grupului din care face parte. Grup care se pune într-o situație de viață și de moarte, iar decizia finală îi va urmări până la sfârșitul vieții.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nume care nu “se pupă” cu profesia

Stând azi ca tâmpitul (că dacă eram băiat deștept dădeam 5 lei și-mi luam 2 călătorii la metrou) în trafic,...

Nebunia cu 1 milion de like-uri

Văd că de câteva zile, e virală treaba asta. Wow, Lidl are 1 milion de like-uri pe facebook. Să ne...

Cel mai tâmpit articol

Cred că azi am citit unul dintre cele mai proaste articole. Articol de genul ăla care vrea să-ți prezinte ceva,...

Close