FOSTUL SEF AL JANDARMERIEI “MOTIVEAZA” VIOLENTELE!

Nu-si da demisia, nu incerca macar sa-si ceara public cuvenitele scuze, ci (cu cinismu-i caracteristic) se intreaba, mirat si curat ca lacrima, “de ce sunt romanii atat de invrajbiti”!

Sa auzi de o asemenea trasnaie si de un asemenea tupeu, pur si simplu ramai blocat, consternat! Ba mai mult, ‘ mnealui “motiveaza” si declara nonsalant ca “N-am facut decât sa-mi iubesc tara, sa cred în Dumnezeu si în camarazii mei. Sunt mândru de ei“ ! Cat tupeu si lasitate degaja acest individ care, intre altele, se declara… credincios si cu incredere-n Dumnezeu, chiar si iubitor de tara si popor (ca si cum cei batuti si haituiti erau de prin ale meleaguri!) dar si mandru de faradelegile comise de subordonantii sai!

Cum s-ar spune ca, ordinea se apara provocand… dezordine si masacru! Si aceasta tocmai impotriva concetatenilor pe care ar fi trebuit sa-i protejeze (nicidecum sa-i nimiceasca) si care, le platesc salariile luna de luna. (Atentie!Alte detalii si imagini sugestive, in videoclipurile de mai jos).


Este totusi greu de crezut ca mai toti jandarmii sunt niste brute – si ca asta numai din cauza sefilor lor! Dar acea adunatura de indivizi fara discernamânt care, in seara de 10 august a.c., au golit buteliile cu gaz în fata oamenilor, fara sa se gândeasca la faptul ca pe acolo sunt femei, batrâni si copii, din ce institutie a statului fac parte?!

Nu tot din randurile Jandarmeriei Romane?! Acei huligani cu uniforma, care bat si înjura femei, agreseaza jurnalisti cu legitimatia la gât si dau cu sete în oameni neînarmati, linistiti, cu mâinile ridicate, dupa care ii mai si intreaba cine sunt, nu-s oare tot jandarmi?! Si apoi, un individ care vorbeste (dintre icoane) despre juramânt, drapel si tine prelegeri despre unitatea poporului de Centenar, dupa ce subordonantii si-au “facut datoria” si au batut cu barbarie cetatenii ca pe hotii de cai, mai poate sa fie crezut si tolerat pe mai departe ca sef al Jandarmeriei?! Intre timp am aflat insa ca de astazi, dl. S. Cucos, nu mai este sef, dupa ce i-a expirat mandatul, iar Presedintele Iohannis a refuzat sa-i semneze eventuala titularizare, pana la finalizarea anchetei realizata de catre Tribunalul Militar.

Am mai aflat deasemenea ca, a doua zi, dupa bataia crunta – cum precizeaza Alx. Livadaru, in cele postate pe Platforma “Republica”, sub titltu generic, f . sugestiv: “Catedrala mantuirii jandarmului…”- ca într-o veritabila familie traditionala, jandarmii au dat flori victimelor! Iar “niste baieti, purtatori de cuvânt, care mint cu lacrimi cum ca o colega risca sa ramâna paralizata de la loviturile primite într-o ambuscada unde a fost abandonata de ceilalti colegi. Colega e acum bine, merci.”

Toate aceste falsitati sunt tot atatea dovezi peremptorii ca si acum, dupa peste un sfert de secol, reminiscentele comunismului continua sa dainuie! lntocmaica si in localitatea Tg.Neamt, aici unde, intamplator, locuiesc in prezent, cat si-n aproape intreaga zona a Moldovei, multi cetateni inca mai duc dorul acelor vremuri sinistre, cu dictatura absoluta dar si cu amagitoare pomeni, in care – cineva – n-are importanta cine, trebuie, sa ne conduca” si “sa ne mareasca pensiile”, nu ca pe timpul lui Basescu si Boc, atunci cand pana si salariile “ne erau injumatatite”! Deci, se poate vorbi de o zona in care domneste nostalgia comunismului si simpatia PSD-ului!

Dar, cum noteaza in placutul si interesantul sau articol, dl. A. Livadaru, “dincolo de toate aceste detalii de imagine cu un impact mediatic catastrofal, Jandarmeria Româna are de raspuns la câteva întrebari:

1. Ce tip de gaz a fost folosit în timpul operatiunilor de evacuare fortata de la Piata Victoriei?

2. Ce efective si din ce judete au fost aduse pentru 10 august 2018 în Piata ?

3. Cum au fost împartite aceste efective?

4. Jandarmii au fost dotati cu arme de razboi?

5. Cine a coordonat actiunea de evacuare fortata a permietrului de la Piata Victoriei?
– A fost seful Jandarmeria Româna- Gheorghe Sebastian Cucos, care apare în fotografii însotit de purtatorul de cuvânt Marius Militaru?

– A fost individul în alb, care pare a avea grave probleme psihice despre care se speculeaza ca este colonelul Catalin- Razvan Paraschiv, comandantul Brigazii Speciale de Interventie Vlad Tepes?

– A fost peste toti ministrul Carmen Dan, despre care se speculeaza ca a coordonat totul pâna la 3 dimineata, aflându- se în contact direct si permanent cu seful PSD?

6. Cine a gândit strategia cu privire la interventia jandarmilor când a fost înregistrat incidentul cu jandarmerita agresata si ramasa fara arma? De ce a fost abandonata aceasta si colegul ei în mijlocul unui grup violent?

7. Care a fost lantul deciziei? Cine a sugerat interventia în forta, cine a ordonat, cine a pus-o în practica?

8. Cine îsi asuma responsabilitatea si erorile facute de Jandarmeria Româna, în 10 august?”

Si tot semnatarul articolului de pe Republica, caruia-i multumesc acum si pe acesta cale, pentru informatiile oferite (si redate ad litteram) face, la final, inca o precizare: “Jandarmeria Romana mai are de trecut un test, cel mai important: testul onoarei!…”

Sursa foto: “Republica”

Marc Ciubotaru

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
GRIJA DE VACANTA!

Motto: "În această lume slută Un strop de umor ajută!" - Ion Pribeagu Da, asa-i, mai ales ca in repetatele si...

Alta cu banca. De data asta, Raiffeisen

Dacă data trecută m-am luat de banca ING, de data asta, cei de la Raiffeisen au reușit să mă enerveze....

X1 Soul. Plin de viață.

Cei de la Allview ne fac surprize plăcute zi de zi. Ce era ieri vârf de gamă, azi e depășit....

Close