FREUD….CONTEMPORAN!

“Omul vorbeste despre ceea ce-i lipseste. Cel, ce nu are suficient sex, vorbeste despre…sex, cel care e flamand, vorbeste despre mancare, cel care nu are bani, vorbeste despre bani, iar oligarhii si bancherii nostri vorbesc despre morala.”(Sigmunt Freud)

Sigmund Freud (06.05.1856 – 23.09.1939) a fost, din cate probabil se stie, un neurolog austriac, fondator al psihanalizei. Freud poate fi pe drept cuvânt numit cel mai important legislator intelectual al epocii sale. Psihanaliza este deopotrivă o teorie despre psihicul uman, o terapie a suferinţelor sale şi un mod de interpretare a culturii şi societăţii. În ciuda criticilor repetate, a încercărilor de respingere şi a amendamentelor aduse ideilor lui Freud, înrâurirea lor a rămas extrem de puternică multă vreme după moartea lui şi în domenii situate la mare distanţă de psihologie.
Dupa aceste succinte date referitoare la renumitul (celebrul) om de stiinta, sa incrcam acum o presupusa transpunere a sa, a ideilor sale, intr-un Freud de azi! Referiri speciale, adunate de ici, de colo, veti afla, despre barbati si femei (si nu numai):

– Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat. Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai sa astepte sa apara barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in varful pomului.

– Barbatii sunt precum un vin bun. Incep prin a fi struguri si depinde de femei daca reusesc sa stoarca toata seva din ei pana cand acestia sa se transforme in ceva acceptabil pentru cina.

– O femeie modeleaza un barbat din fiu in 20 de ani, in timp ce alta il prosteste in 20 de secunde.

– Femeia si hainele se aleg la lumina zilei.

– Curajul la barbati nu e asa de rar cum se crede, dovada cat de multi se insoara.

– Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu.

– Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

– Este clar ca femeile sunt mai destepte decit barbatii. Ginditi-va: cel mai bun prieten al lor sunt diamantele; cel mai bun prieten al barbatilor este ciinele.

– Sexul este pretul pe care femeile il platesc pentru casnicie. Casnicia este pretul pe care barbatii il platesc pentru sex.

– O femeie poate sa tina un singur secret: virsta ei.

– Numai fetele cuminti isi tin un jurnal. Fetele rele n-au timp!

 

Un weekend placut! Asta o spun eu!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vând bijuterii

Na, c-o fac şi p-asta. Îmi pun câteva bijuterii, în special inele de-ale mele, plus două de-ale nevestii la vânzare....

Rusia va fi exclusă din G8?

Premierul britanic, David Cameron, a declarat iei în Camera Comunelor faptul că în convenția G7 de lunea viitoare de la...

Hot asian chicks – 2

Iată dragii Spanacului că a venit vremea pentru al doilea episod din Hot Asian Chicks! Știu, știu că abia așteptați...

Close