Frumusetea cerceilor

Cerceii reprezinta un ornament purtat pe ureche – cel puțin conform definiției din dicționar. în trecutul îndepărtat, cerceii nu erau neapărat un articol asociat cu femeile – dimpotrivă, bărbații purtau cercei la urechi. Cerceii erau asociați cu profesii speciale, de exemplu marinari. Cu toate acestea, artiștii obișnuiau să-și străpungă urechile și să poarte cercei.

Dacă ne uităm la amprentele istorice ale lui William Shakespeare (care, doar pentru a vă aminti, a trăit în secolul al XVI-lea), putem vedea un cercel auriu decorativ în lobul său: cercei mici butterfly, care arată precum cerceii normali, fără pietre, desigur. Utilizarea pietrelor de zirconiu în cercei este o inovație destul de recentă.

Cercei de aur – plata către o persoană necunoscută

În trecut, marinarii purtau cercei nu pentru atracția lor estetică, ci din motive foarte practice. Acești marinari au pornit în călătoriile lor periculoase, cu cercei de aur în urechi, astfel încât, în cazul în care s-ar îneca și corpul lor ar pluti si ar ajunge pe țărm, acești cercei scumpi ar servi drept plată persoanei necunoscute care le-ar găsi trupul și le-ar oferi o înmormântare.

Cercei pentru bărbați – un farmec de noroc?

Traducătorul, poetul și doctorul Shaul Tchernichovsky a documentat o utilizare interesantă a cerceilor de către bărbați. În cartea „Un fel de Autobiografie” menționează că părinții micuței Shaul i-ar pune cercei  ca purtători  de noroc pentru mult timp.

Persoana care a stabilit purtarea bijuteriilor de zi cu zi (cel puțin pentru femei) a fost regina Angliei. Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii din 1952, a stabilit standardul pentru multe lucruri – nu în ultimul rând purtarea cerceilor zilnic. În unele locuri, această tendință nu a continuat, întrucât purtarea cerceilor era spectaculoasă. Din anii ’70, odată cu progresele economice ale multor țări și cu acceptarea culturii occidentale, purtarea cerceilor a devenit, de asemenea, acceptată.

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
FUFOrial – Bărbierit

Bine v-am regăsit, stimaţi cititori şi ahtiate după poze cititoare. Azi vă prezint cel mai nou fuforial, cum să te...

Viralul de miercuri

Azi, la Viralul de miercuri, avem Moșul Săltăreț. Aș vrea să pot da așa din mine când voi fi la...

Ghid pentru cumpărarea celui mai bun antemergător pentru copilul tău

  Pe măsură ce copilul tău crește, la un moment dat vine un moment în care trebuie să accepți că...

Close