Frumusetea cerceilor

Cerceii reprezinta un ornament purtat pe ureche – cel puțin conform definiției din dicționar. în trecutul îndepărtat, cerceii nu erau neapărat un articol asociat cu femeile – dimpotrivă, bărbații purtau cercei la urechi. Cerceii erau asociați cu profesii speciale, de exemplu marinari. Cu toate acestea, artiștii obișnuiau să-și străpungă urechile și să poarte cercei.

Dacă ne uităm la amprentele istorice ale lui William Shakespeare (care, doar pentru a vă aminti, a trăit în secolul al XVI-lea), putem vedea un cercel auriu decorativ în lobul său: cercei mici butterfly, care arată precum cerceii normali, fără pietre, desigur. Utilizarea pietrelor de zirconiu în cercei este o inovație destul de recentă.

Cercei de aur – plata către o persoană necunoscută

În trecut, marinarii purtau cercei nu pentru atracția lor estetică, ci din motive foarte practice. Acești marinari au pornit în călătoriile lor periculoase, cu cercei de aur în urechi, astfel încât, în cazul în care s-ar îneca și corpul lor ar pluti si ar ajunge pe țărm, acești cercei scumpi ar servi drept plată persoanei necunoscute care le-ar găsi trupul și le-ar oferi o înmormântare.

Cercei pentru bărbați – un farmec de noroc?

Traducătorul, poetul și doctorul Shaul Tchernichovsky a documentat o utilizare interesantă a cerceilor de către bărbați. În cartea „Un fel de Autobiografie” menționează că părinții micuței Shaul i-ar pune cercei  ca purtători  de noroc pentru mult timp.

Persoana care a stabilit purtarea bijuteriilor de zi cu zi (cel puțin pentru femei) a fost regina Angliei. Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii din 1952, a stabilit standardul pentru multe lucruri – nu în ultimul rând purtarea cerceilor zilnic. În unele locuri, această tendință nu a continuat, întrucât purtarea cerceilor era spectaculoasă. Din anii ’70, odată cu progresele economice ale multor țări și cu acceptarea culturii occidentale, purtarea cerceilor a devenit, de asemenea, acceptată.

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CITATE DESPRE PARINTI!…

  ,,"Mama este inceputul tuturor inceputurilor." - Grigore Vieru Orice varsta am avea, pentru orice om normal, parinti- s unici....

Modele de verighete cu aspect neconventional

Nu toate cuplurile manifesta aceeasi pasiune pentru verighetele din aur galben, asa cum nu toti viitorii miri si mirese aleg...

De ce consider ca Halloweenul e o tampenie fara margini

Puteti sa-mi spuneti incuiat, fara imaginatie, insa eu consider ca Halloweenul e o tampenie fara margini, cel putin la noi....

Close