Galaxy Note Edge. E nevoie de ecranul lateral?

Anul acesta va apărea Galaxy Note Edge. Abia scoseseră Note 3-ul, acum vor scoate Note 4 și Edge. Hai să vedem ce specificații au aceste două noi terminale, precum și ce aduc în plus, în materie de inovație.

Note 4 este puțin mai mare decât note 3, însă ecranul are tot diagonala de 5.7 inci. Însă unde Note 3 are doar 386 ppi pixel density, Note 4 are 515 ppi pixel density, ceea ce-i oferă o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli, față de FullHD la Note 3.
Ecranul este super Amoled cu protecție Gorilla Glass 3.

La conectivitate este la fel ca și vechiul Note 3, observând o diferență la bluetooth (4,1), precum și USB 2.0 față de 3.0.
Camera foto este de 16 mpx, o creștere de 3 mpx față de note 3. Camera secundară a crescut de la 2 mpx la 3,7 mpx.

Dual Shot, Simultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization, panorama, HDR Dual Shot, Simultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization, panorama, HDR, Video – 2160p@30fps, 1080p@60fps, optical stabilization, dual-video rec. La fel pentru ambele terminale.

Va avea Android 4.4.4, precum și mai multe versiuni de procesor. Vor fi disponibile versiunile cu Quad-core 2.7 GHz Krait 450 (SM-N910S), sau
Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53, sau 1.9GHz quad-core Cortex-A57 (SM-N910C). Evident, sperăm ca la noi să ajungă cel cu 2,7. Mai rapid decât procesorul meu i3…

La radio avem un frumos TBC (to be confirmed), deci speranța moare ultima. Chiar e așa greu să pui un radio la telefon?
Galaxy Note Edge
Aproximativ aceleași specificații tehnice le avem și la noul Note Edge. Avem un plus de ppi, adică 524, deci o rezoluție de 1600 x 2560 pixeli la un ecran de 5,6 inci.
Iar marea inovație (pe langă rama metalică a telefoanelor – nou introdusă de Samsung), este ecranul lateral. E o bucățică de 7 mm lățime, în care îți poți selecata singur diferite chestii. Ca o chestie utilă ar fi primirea notificărilor pe acel ecran, în loc să-ți întrerupă filmul pe care-l vizionezi. Mai multe puteți vedea în prezentarea lor oficială.

Una peste alta, este un terminal reușit, însă dorim mai mult de la Samsung. Chiar ne dorim ecranul acela pe care-l poți curba după necesități. Spre aia tindem cu toții. Și atunci când vor lansa acel telefon pe piață, jumătate din fanii înrăiți Apple își vor achiziționa un Samsung.

Prețurile sunt între 3400 la Note 4 și 3900 lei pentru un note Edge, precomandă la Cel.ro
Galaxy Note Edge

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cat astepti pe cineva care intarzie?

Cat asteptam pe cineva care intarzie la o intalnire prestabilita? Daca e femeie o asteptam mai mult decat in cazul in...

Bancuri, anecdote și clipuri comice

Tata eu sunt născut din maimuță? Tatăl: Da. Dar pe mine nu m-a născut mama? Tatăl: Ba DA! ți-am zis...

Cetateanul de la bloc

Circula pe vremuri anecdota in rime numita "Cetateanul de la bloc". Ani de-a randul nu stiam decat inceputul acesteia: Cetateanul...

Close