Griș cu lapte

Întotdeauna mi-a plăcut acest desert numit “griș cu lapte“. Știți voi, desertul ăla pe care ni-l făceau părinții și bunicii când eram mici. Este ușor de făcut, ai nevoie de câteva linguri de zahăr, nilte griș și niște lapte. Se pune la fiert laptele, peste care se toarnă zahărul până se tiopește în lapte, apoi se adaugă treptat grișul, amestecându-se să nu formeze cocoloașe.
Același procedeu ca la mămăligă, dacă doriți. Se lasă să fiabră a,estecându-se până pasta aceea devine din ce în ce mai groasă. se stinge focul apoi se toarnă compoziția într-un castron și se lasă să se răcească. Gata grișul cu lapte.

Mie îmi place grișul simplu doar cu zahăr și lapte, precum și cel în care se pune nițică esență de rom și de vanilie. Să nu aud de coajă de portocală sau de scorțișoară, Doamne-ferește, că îl las acolo. Însă cel mai mult prefer coaja aceea groasă de deasupra, când se răcește puțin. Parcă în Seinfeld văzusem o fază asemănătoare, unde Kramer și George preferau coaja de deasupra budincii. Și nu confund cu brioșele, unde toți mâncau partea de sus, apoi restul voiau să-l dea la oamenii străzii caqre au refuzat, spunând că și ei sunt oameni și vor brioșele cu tot cu partea de sus. Până la urmă au rezolvat cu brooșele fără cap, deoarece cu o cană de lapte alături, le-a mâncat Newman fără probleme.

Așa și eu cu grilul cu lapte. E unul dintre deserturile mele preferate, ușor de făcut și extrem de simplu. Și cînd îi aud pe alții cu “nu suport grișul cu lapte, ce, mai am 3 ani?” mă iau cu mâinile de cap. Mă bucur că nevastă-mea îmi face unul dintre cele m,ai bune grișuri cu lapte pe care am avut ocazia sa le consum vreodatp. Nu știu cum îl face, însă mănânc cu poftă și nu dau nimănui o linguriță măcar.
Evident, unii preferă Whisky-ul, iar eu țuica. Alții peferă vodka, pe când eu beau cu bucurie tequila. Oameni și oameni.
gris cu lapte 2

Poză luată de aici.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ASTAZI ESTE BUNA VESTIRE, CEA MAI VECHE SARBATOARE A MAICII DOMNULUI!…

  Buna Vestire este praznuita de Biserica,in fiecare an, pe 25 martie, este prima sarbatoare confirmata in documente, dintre sarbatorile...

Razboi

Nu se mai poate. Razboiul a inceput. Intr-o tabara, vajnicul Spanac, vai de capul lui, iar in alta fazanii. Deja...

Cele mai prost îmbrăcate vedete din lume!

Ai crede că dacă ești vedetă te poți îmbrăca numai în haine frumoase. Dar, după cum știm chiar din trecut...

Close