Guest-post – (NU) Sunt blogger ipocrit

Ati auzit pe cineva sa spuna “sunt blogger ipocrit”? Eu unul nu. Si totusi, putem afirma ca nu exista ipocrizie in blogosfera? Oho, da cata e… De unde vine aceasta ipocrizie? Pai ea se propaga, treptat-treptat, incet-incet, pana ajunge sa nu se mai stie de unde a pornit.
Emil Calinescu sunt si din 29 noiembrie voi fi un adevarat mogul blogosferic: detin un blog personal, un blog studentesc, iar din fatidica data de 29 noiembrie voi avea si una bucata blog minunat de umor.
Asadar, sa vedem cateva ipocrizii blogosferice:
– Scriu pentru cititori, nu ma intereseaza banii. Manelistii o spun la fel de fals, dar macar cu rima: “iubesc fanii, nu iubesc banii”. Si zic asta in timp ce acei fani dragi arunca in ei cu milioane. La fel de sinceri sunt si bloggerii. Nu toti, doar o parte. Ok, cand ti-ai facut blogul asa ai gandit, dar sigur nu ai tras nitel cu ochiul la bloggerul care invarte banii cu lopata? Si care are mii de unici? Iar bloggerul sustine asta si cand are blogul plin de advertoriale. De, ii vin cate 3 pe zi, iar el saracutul nu are timp si inspiratie sa mai scrie inca doua. Asa ca le lasa acolo pe cele 3, unele dupa altele, sa afle tot poporul cat moare el de grija fanilor.

– Ma duc la evenimente pentru speaker si pentru informatiile pe care mi le transmit. Nu ma intereseaza daca se da sau nu mancare, cafea, sucuri ori bere, nu ma intereseaza sa ies cumva in evidenta. O da. Mori tu de grija speakerului, esti tu convins ca-ti va zice cum sa castigi de maine 1 milion de dolari. Daca esti convins pe bune atunci ai o problema mult mai mare: mai bine esti nesincer decat nebun. Pe bune.
– Nu las comentarii pe alte bloguri ca sa auda lumea de mine, ci chiar vreau sa intru in dezbaterea aia. Simt ca parerea mea chiar conteaza. O da. E bine totusi sa crezi asta.
– Eu te-am adaugat in blogroll, nu tin neaparat sa ma adaugi, dar daca ai face-o, ti-as fi recunoscator. Aici nu e minciuna, e manipulare. Iti iese, nu-ti iese, tu incerci. Nu dai nimic de la tine, nu te limiteaza nici wordpress-ul, nici blogspot-ul. Poti pune si 1 mie de link-uri. Google-ul s-ar putea sa nu fie atat de fericit, dar ce conteaza parerea lui?
– Nu ma intereseaza locul in Zelist, dar am widget cu locul la loc de cinste pe blog. Nici macar page rank-ul nu ma intereseaza, dar am widget si cu d-ala. Nicio statistica nu ma intereseaza, dar vai, cat de bine ma simt cand vad cat de citit sunt.
– Accept orice comentarii pe blogul meu. Daca insa sunt negative, mai bine te-ai abtine.
– Preiau lepse pentru amuzamentul lor si pentru tematica, nicidecum ca sa ma promovez.
– Sunt pe grupurile facebook de bloggeri pentru a vedea ce scriu altii, nu ca sa ma promovez pe mine.
– Particip la concursuri din placere, nu ma supar daca nu castig.
– Sunt un blogger care spune tot timpul adevarul.
– Lupt contra prostiei, eu fiind, logic, cel mai inteligent.
Ca sa fiu sincer pana la capat, am facut si eu din astea. Am spus si eu din astea. Uneori, pentru ca “strugurii erau prea acri” (cand nu luam bani din blog, era mai bine sa spun ca nu doresc decat sa spun ca nu mi-a oferit nimeni), alteori pentru ca asa era moda. Sau pur si simplu n-am zis nimic, si asa s-a inteles.
Pe scurt de tot: scriu pentru cititori, dar articolele platite au si ele loc la mine pe blog; la evenimente ma duc si pentru speakeri, dar si ca sa ma fac cunoscut (cumva); las comentarii pe alte bloguri intai si intai ca sa ma promovez, e adevarat, o las doar unde dezbaterea ma avantajeaza…daca insa nu pot lasa link-ul (nu poate fi pus pe numele meu), nu mai las comentariu, pentru ca mie nu-mi aduce nimic bun; adaug oameni in blogroll in majoritatea cazurilor prin link-exchange, ce-I drept, m-am mai potolit cu asa ceva; ma intereseaza al dracului de mult statisticile si as avea grija sa afle toata blogosfera daca as ajunge locul 1 in Zelist; moderez comentariile si nu permit oamenilor sa ma injure, recunosc insa ca accept criticile, uneori chiar si mai dure; leapsa e intai si intai pentru promovare si abia apoi pentru amuzament, ma rog, pot fi pe acelasi plan; pe grupurile facebook sunt intai si intai ca sa ma promovez, e adevarat, le folosesc si pentru a vedea ce scriu altii.
Sunt curios oare cati au curajul sa spuna ce am zis eu mai sus. Sau macar sa spuna: recunosc, SUNT UN BLOGGER IPOCRIT!
Salutari SINCERE tuturor si va astept cu un guest-post SINCER la mine pe blog.
Ps: Nu scriu guest-post–uri de dragul bloggerilor gazda, ci ca sa ma promovez.

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.