De ce consider ca Halloweenul e o tampenie fara margini

Puteti sa-mi spuneti incuiat, fara imaginatie, insa eu consider ca Halloweenul e o tampenie fara margini, cel putin la noi.
Nu exista o asemenea sarbatoare in calendarul nostru. Nu este, nu o serbez. Si nu invoc motive neaparat religioase, insa e o idiotenie crasa adoptarea unor sarbatori mai mult sau mai putin reale, copiate de la altii. Pentru ca e democratie si aproape tot ce zic sau fac americanii e bun de adoptat. Da, fara razboiul pentru petrol cu tarile arabe slab dezvoltate. Nu de alta, insa nu vad America in razboi cu Arabia Saudita. Si suntem impotriva razboiului deoarece NU E BUN! Perfect, atunci de ce e bun acest Halloween? Cu fantome, draci, stafii, in general chestii d-astea legate de moarte.
– Pai e sarbatoatea mortilor, imi veti spune.
Bun, atunci de ce nu serbam si Sambata mortilor? E la noi in calendar în fiecare sambata si la mexicani pe datele de 1 si 2 noiembrie. Astea de ce nu le serbam?
halloweencity
Si daca tot va plac atata mortii, de ce sariti de fund in sus daca va zice vreunul ceva de “mortii mamilor voastre“?
De ce nu va costumati in Chip si Dale, in Donald, Goofy sau Jack Piratul? De ce numai vampiri, draci, stafii si zombie?

Vi se pare normal sa vedeti unul pe strada, cu un cutit insangerat intr-o mana, tarand dupa el un cadavru decapitat? Daca da, niciun control psihiatric nu va poate ajuta. Uite asa, ieri, in minunata si extraordinara America, oamenii se amuzau cand un nebun tara dupa el un corp decapitat. Ba chiar mai isi dadeau coate:
– Uite ba Steve, ce costum de Halloween misto are gagiul!
– Si cat de real pare! Extraordinar!

Nebunul a abandonat cadavrul unei babute de 60j de ani, apoi s-a sinucis in strada.

Uite de aia, daca vad vreun vampir sau stafie ca-mi suna la usa, cerand bomboane, ii fac vant pe scari. Chit ca-i copil. M-a speriat. Ce, n-are parinti sa-l vada c-a plecat de acasa cu un cearsaf pe cap? In ritmul asta, in 10 ani vom serba si ziua recumostintei.

Si nu-mi ziceti ca si Mos Craciun e inventat. Stiu, bradul de Craciun impodobit asa cum il stim acum este inventat de Ducesa Dorothea in anul 1611, la Breslau.

Ia tricortriti (trick or treat) prin alte parti!

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Frumușica săptămânii – Terry Pheto

La "Frumușica săptămânii", o avem invitată pe Terry Pheto, actriță sud-africană. Este cunoscută pentru rolul lui Miriam din drama Tsotsi,...

Către toate firmele de curierat

Băi nene, care ești patron de firmă de curierat, am o rugăminte la tine: Instruiește-ți oamenii să sune clientul cu...

BEREA SI SANATATEA OMULUI!

Berea este a treia cea mai consumată băutură din lume, după apă și ceai, și cea mai consumată băutură alcoolică...

Close