Heeeei, aicia locuiește oameni!

Săptămâna trecută am fost să-mi fac câteva poze gen buletin. Evident, puteam să mă duc la colțul străzii, la xerox, unde au baterii de vânzare, fac poze, developări, de toate, sau la metrou, că și-așa n-am intrat decât într-o cabină de poze, la Webstock. Însă pronia a făcut să intru într-o veche clădire de la Unirii. Știam că acolo există un fotograf care mi-a mai făcut poze acum vreo 20-25 de ani. Culmea e că încă există acolo.
Însă ca să ajungi la fotograf, e-o adevărată aventură. Pe clădire scrie mare “executăm fotografii, developări filme“, însă după ce-ai intrat în incintă, te uiți în stânga și-n dreapta speriat. La parter sunt două uși. Una seamănă a ușă de toaletă, alta e mai nouă, metalică. O femeie de serviciu dădea cu mopul. N-o întreb unde e fotograful, sunt om mare, cum naiba să nu găsești un amărât de pozist într-o clădire cu 2 etaje?

Apuc să sun la ușa metalică. Să sun e imporpriu spus, deoarece soneria nu merge (mă îndoiesc de faptul că a funcționat vreun minut de la 1970 încoace).
Atunci apuc clanța și încerc să intru. Ușa încuiată.
– Heeei, aicia locuiește oameni! aud o voce pițigăiată în spatele meu.
– Locuiește oameni? întreb cu gura până la urechi
– Da, ce căutați?
– Pozistul!
– Cee?
– Fotograful!
– Nu ie fotograf aicia!
– Scrie pe clădire!
– A murit!
– A, săracul, când?
– Prin 2002!

Ajuns afară mi-am adus aminte că și acum 20 de ani, tot cu “aicia locuiește oameni” am fost porimiți. Posibil să fie aceeași femeie de serviciu. Și m-am pus pe un râs dement în fața clădirii. Trecea lumea pe lângă mine, unii zâmbeau, alții se uitau urât. Nu-mi păsa, râdeam cu gura până la urechi.
– Ce faci mă? pune unul mâna pe mine.

Râzând, mă întorc și-s spun lui Costin: “A murit fotograful“. Bietul om nu știa ce să facă. Să râdă, să se întristeze, să sune la salvare, dădeam semne clare de ceva probleme la mansardă!

Mă uit la afișul vechi cu “executăm fotografii, developări filme” i-l arăt lui Costin și râd și mai tare. Număr de telefon 092 103 XXX.

Sâmbătă, altă po(z)nă. Aici se execută manichiură! Aștept cu nerăbdare stabilimentul unde nu locuiește oameni și se execută la comandă dopuri de sticlă. Vreau să-mi pun un dop frumos la un PET de bere…
manichiura

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.