Hoinar prin lume – partea a doua

Vă spuneam mai demult despre locurile pe care aș vrea să le vizitez. Evident, nu sunt în România. Mai nimeni nu se gândește să viziteze mai întâi ce are de vizitat la el în țară și va prefera alte locații turistice.
Asta deoarece se merge pe principiul “sunt la mine în țară și am tot timpul din lume să le văd“.
Din păcate, multă lume va muri cu gândul ăla și cu regretul că n-a avut timp sau bani să viziteze ceva ce-ar fi vrut în țara lui.
Însă, acum voi vorbi despre locurile pe care aș dori să le vizitez, din România. Dar nu doar să fiu în trecere pe acolo, ci să stau măcar o oră în acele locuri.

Porțile de Fier
cu toate că am crescut în Severin, nu am fost să văd porțile de fier. Le-am văzut de departe, din tren, pe vremurile bune, când mergeam la Herculane și cam atât. Însă mi-am dorit să merg să le vizitez, mai ales pentru povestea (de altfel adevărată) a insulei Ada Kaleh, care-a fost inundată în anii 70, pentru construirea hidrocentralei.
Hidrocentrala-Portile-de-Fier Ada_Kaleh

Țin minte cum îmi povestea mama că atunci când era copil, se ducea pe insulă și cu 25 de bani lua o ditamai caserola de înghețată. Și înghețată din aia bună, de la turci. Cam așa cum e-n videoclipul de mai jos.

Statuia lui Decebal
Am trecut prin Orșova de multe or. În drumul spre Herculane, evident (o mătușă are acolo apartament și multe vacanțe le-am petrecut acolo). Însă întotdeauna m-am uitat în stânga, către malul sârbesc, către Dunăre. Da, ai impresia că dacă scoți mâna pe geam, atinci malul sârbilor. Niciodată nu m-am uitat în dreapta, să văd și eu statuia lui Decebal. nici nu știam de ea. Am aflat de existența ei târziu, mult după apariția internetului. În vremuri în care nu mai mergeam la Herculane sau Timișoara…
decebal-1

Delta Dunării
Despre asta îmi pare cel mai rău că n-am ajuns s-o vizitez. am înțeles că este cam unică în europa. Sau cel puțin, era, pe vremea lui Ceaușescu. Acum nu știu dacă gunoaiele lăsate în urmă de grătăriști au distrus întregul ecosistem.
Aș vrea să văd și eu bâtlanul, lișița. Nu am văzut niciodată un bâtlan sau un pelican. Să le văd eu punga aia mare de sub cioc.
delta
Să stau o oră să pescuiesc, poate să fac și-o poză cu un ditamai pește pe care să-l fi prins, nu ca peștișorul de aur de mai jos…
fbpeste

Și dacă tot v-am zis despre trei locații din România, pe care aș vrea să le vizitez, vă invit să descoperiți și trei orașe pe care aș dori să le străbat.

big-ben2Londra
M-aș duce la Westminister Abbey și să văd Big Benul. Știați că nu turnul în sine, ci doar ceasul are numele de Big Ben?
Aș trece pe la palatul buckingham. Musai să fac un soldat din ăla din garda roială să râdă, chit că omul și-ar pierde slujba. M-apuc eu să-i zic ăluia niște bancuri. Și dacă după repertoriul de bancuri, soldatul rămâne neclintit, mai am un as în mânecă. Una bucată ghioagă de pe vremea lui Hercule. Cu aia sigur îi voi capta atenția!
hercule

palmDubai
Da, Dubai. De ce m-aș duce tocmai acolo, în căldurile alea enorme, când eu nu suport 38 de grade în românia?
Pentru Burj Al Arab, singurul hotel de șapte stele din lume și pârtia de ski construită în Mall of Emirates. Să văd și eu cum e trecerea de la 48 de grade la -2 grade în câteva secunde. Acest mall este construit, unde altundeva, decât în mijlocul deșertului. Numai nisip, cămile și mașini de lux lăsate în paragină…

Ar mai fi frumos să mă duc și pe insulele alea noi, sub formă de frunze de palmier. În nici doi ani, în mijlocul oceanului, arabii au construit zeci de insule. Una chiar sub formă de harta Terrei! Deci acolo chiar poți cumpăra România!
roma

Rotterdam
Despre Rotterdam nu știu absolut nimic. Dar tocmai ăsta este farmecul. să mă duc și într-un oraș despre care nu știu absolut nimic. Să descopăr eu singur locuri interesante. De ce să laud barul X, foarte cunoscut, în vreme ce cafeneaua de pe colțul străzii Weed mi-a plăcut mai mult? fără smog, fără gălăgie, free WiFi? Păi nu?
rotterdam

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vând domenii!

Scot la vânzare 2 domenii drăguțe, la un preț foarte bun. I have for sale two nice domains at a...

Butoane social media animate

Nu știu pe câți dintre voi i-ar interesa să-și facă blogul mai animat. Probabil nu pe mulți. Însă mie mi-a...

Super-reduceri la baterii de laptop și nu numai!

Primesc newsletter de la ABDComputer. O poză comică, 2 flăcăi cu fețe de bețivi. Cred că i-au ales special pe...

Close