Ideologia nazistă vs. simbolistică

Mult timp am crezut că-s nazist. De la un “Heil Hitler” mai în glumă, mai în serios cu Neamțu’ la simbolistica nazistă n-a fost decât un pas. Înțelegerea unor cauze care au declanșat ura lui Hitler față de evrei m-au făcut să fiu mai sigur pe mine că am aceleași concepții.

Am înțeles ura lui Adolf îndreptată asupra evreilor. Doar că era greșită oarecum. Aceeași ură o am și eu, însă nu asupra tuturor evreilor, ci a celor ce conduc lumea. A bancherilor și-a celor ce dețin bănci și state. Am discutat despre subiectul “rasei inferioare” cu o femeie care trăise în anii 40 alături de evrei, în mahala.
– Erau lățoși, murdari, exact ca țiganii cu cortul, însă mândri că-s de aceeași religie cu cei ce conduceau băncile.

Știți și voi, e OK să zici “mândru că-s negru, țigan sau evreu” , însă dacă zici “mândru că-s alb” ești automat antisemit și hulit de-un cartier întreg. Să fim serioși, rahatul ăsta de corectitudine politică a depășit demult limitele bunului simț.

După ce-am stat și-am pus pe foaie bile albe și negre (precum și roșii), am ajuns la concluzia că nu sunt simpatizant al nazismului, ci doar al simbolisticii.

Ca să înțelegeți pe deplin ceea ce vreau să spun, urmăriți secvența asta din “Hitler – The rise of evil

https://youtu.be/5KCpKQTxMSM?t=45m10s

A creat steagul ăsta cu svastica după ce s-a inspirat din simboluri vechi de sute și mii de ani (svastica ar fi apărut acum câteva mii de ani pe teritoriul actual al Ucrainei), folosind 3 culori clasice. Alb, negru și roșu. Fiind pictor, a știut cum să atragă atenția privitorului. Și sunt convins de faptul că dacă acesta ar fi pus pe steag un urs, o acadea sau o cheie, în locul svasticii, acel simbol era azi interzis. Automat orice simbol negru pus pe un cerc alb într-o mare de roșu devine ilegal. Și sunt la fel de convins că mi-ar fi plăcut secerea și ciocanul comuniste, dacă ar fi fost puse în locul svasticii, folosind culoarea neagră, pe un cerc alb, într-o mare roșie.

Da, îmi place svastica, fără a fi nazist. Îmi place crucea de fier, apărută și ea mult înaintea nazismului (cavalerii teutoni o foloseau). Nu-mi place însă Totenkopf-ul. Care, culmea, nu a fost nici el creat de naziști! Modelul “urât” de corectitudinea politică este modelul 2, folosit de Schutzstaffel (SS).

În prezent, mai mulți oameni au încercat, fără succes, să scoată svastica de sub incidența legii, să fie un simbol ca oricare altele. Sunt la liber crucile întoarse, secerea și ciocanul și alte simboluri și interzise acelea folosite (ATENȚIE, NU CREATE) de naziști. Simboluri vechi de mii de ani au un nume prost din cauza unor dezaxați. În România, afișarea publică a svasticii se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani. Parcă eram egali în fața legii indiferent de sex, orientare sexuală, politică sau religioasă…

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.