Iepurași din umbre. Next level!

Cred că n-a existat copil care să nu facă iepurași din umbre. Iepuri, balauri, fluturi, tot ce se putea. Însă, unii nu și-au pierdut îndemânarea, ba dimpotrivă, au ajuns maeștrii ai umbrelor pe pereți. Aceștia sunt cei de la Pilobolus Dance Theater, care promit o reprezentația uimitoare, cum n-a văzut Bucureștiul de pe vremea can-can-ului interbelic. Anume spectacolul Shadowland.

Și acum puteți ajunge și voi la acest spectacol unic. Trebuie să scrieți până la ora 24 motivile pentru care ați dori să vedeți spectacolul. Mulțumim BlogalInitiative pentru ocazie!

foto_pilobolus_01Motivele pentru care eu personal aș vedea această poveste modernă?
1) Îmi voi aduce aminte de copilărie. Nu exista seară în care să nu fac, împreună cu verii mei, fluturi sau păsări din umbre. Iepurele nu mi-a ieșit niciodată, oricât m-aș fi chinuit. Cică aveam degetele rigide. Probabil de aia mi-am ratat o carieră de succes ca pianist.
2) Am fost la teatru, am fost la cinema, la delfinariu, la planetariu, ba chiar și la circ, acum 25 de ani. Însă niciodată n-am văzut un asemenea spectacol. Și, sinceri să fim, nu mulți dintre noi au avut ocazia.
3) Voi vedea o poveste. Una frumoasă, modernă. Expusă cum rar ți-e dat să vezi. Există film, există benzi desenate. Poveștile au evoluat, au trecut pe toate mediile de stocare, în toate formele posibile. Însă așa ceva, repet, nu s-a mai văzut. Și ar fi păcat să ratați momentul.

Câteva cuvinte despre Piolobolus Dance Theater:
Aceștia au creat un întreg cult în Germania, punând în scenă filme celebre precum „Little Miss Sunshine” sau „The Devil Wears Prada”, în 2007.
În plin avânt coregrafic, aceștia au cooptat nume celebre, coregrafiui israelieni Inbal Pinto și Avshalom Pollak, compozitorul si muzicianul american Dan Zanes (premiat cu Grammy), păpușarul american Basil Twist, precum mulți alții. Această echipă a creat videoclipul “All is not lost”. Acest videoclip a fost recompensat în 2012 cu premiul Grammy.

Piolobolus Dance Theater a susținut spectacole în 64 de țări și peste 200 de orașe, având trecute în palmares premii importante, din care amintesc de Scotsman Award, un Emmy (Primetime Award) pentru realizări excepționale prin programe culturale, Brandeis Award, Premiul Criticii din Berlin, precum și premiul Samuel H. Scripps American Dance Festival Award pentru întreaga lor activitate.

Succes la concurs! Ne vedem acolo. Poate mă învață ei să fac iepurașul ăla…

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.