Îmi pot bloca anumite canale TV?

Văzusem știrea asta și mi-am zis că e o idee bună. Nu neapărat cu ștergea contului de Instagram (deși, dacă e să ne gândim, și instagramul a devenit o pornografie demnă de silă), dar cu ștergea contului de Facebook.

Ducându-mi ideea mai departe, mă întreb dacă aș putea opta pentru ștergea unor anumite programe din grila TV. Știu că anumite canale pot fi blocate (cele pentru adulți), dar nu știu dacă pot face asta și la Romania TV sau Antena 3. Precum și alte canale (colectoare) de mizerii propagandistice, care nu fac altceva decât rău.

Oare se pot șterge efectiv din grila de programe? Adică să declar la providerul meu de cablu că vreau toate canalele pe care le au în grilă, mai puțin vreo 10 canale. Sau, dacă există posibilitatea să-mi selectez singur canalele. Pentru că, de exemplu, nu urmăresc MEZZO, Duck TV sau Bloomberg. Nu că, de altfel, aș urmări televizorul zi de zi, oră de oră, știind pe de rost programul fiecărui canal în parte.

În mod normal (având acces la internet), la TV ai nevoie de maxim 30 de canale. Nu văd necesitatea a vreo 5 canale de sport. Deoarece, PE TOATE ESTE FOTBAL. Sau vreo emisiune în care se diseacă un meci de fotbal. Văd necesitatea unor canale de știri (deloc părtinitoare – mai rar), canale de muzică, de filme, de emisiuni interactive și cele gen Discovery. Îmi pare rău să văd că toate canalele de desene animate s-au tâmpit, programele lor fiind dublate în limba română. Se pare că vom ajunge ca italienii sau nemții, care au și filmele dublate în limbile lor materne. O prostie mai mare nu mi-a fost dat să văd.

Eu am învățat engleza de la Cartoon Network. Și nu mi-e rușine să o recunosc. În clasele 1-4 am făcut franceza, apoi, schimbând școala, am nimerit la engleză. Și eram cu un an în urmă față de noii mei colegi. Și mă uitam la desene întruna (nu mint, mai și chiuleam ca să văd anumite desene). Și în jumătate de an, fără exagerare, i-am ajuns pe colegii mei, depășindu-i pe majoritatea. Am avut note bune la engleză, în rest… mai bine nu mai zic.

Nu știu cum stau nemții cu nivelul de analfabetism, având nevoie de filme dublate în germană, însă italienii au nevoie, peste 50% dintre ei fiind analfabeți. Și nu vorbesc aici de sicilieni, unde procentul este mult mai mare, ăia nefiind în stare nici italiana s-o vorbească inteligibil.

Pe de-o parte înțeleg dublarea în limba românâ a anumitor desene, dar nu a tuturor. Sau, ceva și mai frumos, ar fi sî se poată selecta limba în care să se audă. Română, pentru copiii leneși care nu au nevoie de-o limbă străină să dea cu mătura, sau în limba engleză (clar pentru desenele în engleză, nu vorbesc aici de cele japoneze) pentru cei care vor să mai învețe ceva din desenele alea. M-am uitat special în meniul TV-ului, însă nu am găsit dacă pot schimba streamul audio (ca la unele filme) în BSPlayer.

Însă, cum au mai zis și alții, cu mult înaintea mea, dacă ne-am putea alege în viață ceea ce vrem, (începând cu materiile școlare) ne-am fi făcut viața mai frumoasă și mai bună. Dacă, dacă, dacă…

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.