IN PANDEMIE:ACUZE RECIPROCE PAN’CE EA(PANDEMIA)VA TRECE!…

Din cate probabil se stie,ieri,Președintele Klaus Iohannis a făcut, o noua declarație de presă, la Palatul Cotroceni. El a atacat din nou agenda PSD-ului, în perioada acestei pandemii generata de SARS-CoV-2,fapt ce-a provocat revolta dar si mari suparari in randul ,,trandafiriilor”din subordinea dl-ui Marcel Ciolacu.

„ Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistența, solidaritatea și tăria de caracter a societății noastre și a reprezentanților săi politici. Acum se departajează cei responsabili și curajoși de cei iresponsabili, de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase. În aceste zile, îi vedem foarte clar și pe unii, și pe ceilalți.Sunt, pe de o parte, românii care respectă restricțiile salvând vieți, sunt specialiștii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia și sunt guvernanții, care au luat măsuri corecte și care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei românești. Această parte a societății este cea orientată spre depășirea crizei, spre resetarea și dezvoltarea României. Pe de cealaltă parte însă, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine de ani de zile, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție, proastă guvernare și ineficiență.Ei, adică PSD și acoliții săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze. Confruntată cu o amenințare fără precedent, România – la fel ca toate celelalte state ale lumii – a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea Coronavirusului-precizeaza dl Presedinte.,,Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutabile, deși este evident pentru noi toți că ele au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului.Surprinzătoare este însă perspectiva unor autorități care, prin misiunea ori prin natura lor juridică, au obligația constituțională de a nu pierde din vedere, atunci când iau decizii, interesul general al societății. O spun cu toată responsabilitatea, fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți! Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia Curții Constituționale. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este în continuare aceeași. Regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au avut și nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.”
Am reprodus intocmai,o buna parte din spusele sefului statului,care in finalul declaratiei sale a subliniat ca… ,,Iata,acum românii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 și celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societate și pentru viitorul țării noastre. Cei mai bine intenționați dintre noi am fi crezut poate că atunci când națiunea noastră are de înfruntat o provocare teribilă, fără precedent, toate forțele, în special cele politice, se unesc pentru a depăși cu bine perioada critică.O iluzie și speranțe deșarte, pentru că lupul, ca în celebrul proverb, își schimbă blana, dar năravul ba.”

Firesc,ecourile ,parerile critice sau laudative,nu s-au lasat asteptate.Dimpotriva,au fost si inca sunt numeroase si diverse,atat in modul de exprimare cat si-mai ales-in continut.Unele regizate, altele insa spontane.Fiecare dupa interesul urmarit si… dupa cat s-a priceput!Se stie doar ca interesul poarta fesul,nu?Asa-i si acum,in pandemie cand,din nefericire,multi dintre noi,oamenii de rand, nici nu stiu ce-i cu acest Covid pe langa,hai,s-o spunem,interesu’ de partid.Mare si perfid!Oare ce poate fi mai edificator decat ce se petrece acum cand,in loc sa apere(nu cu vorba,ci cu fapta) si sa ocroteasca sanatatea si viata cetatenilor,unii politicieni(de parada)fac un scop din apararea si protejarea drepturilor celor care ,zic ei,…incalca legea ,in timp ce altii,adversarii, o incalca(de mai mult) in tot ce fac si au facut?!Ce?Uitati-va,chiar si din casa,ce-i prin jurul dumneavoastra si-n intreaga societate romaneasca!…

„Cu COVID-19, ți-am închis bisericile/ Ba dimpotrivă, am deschis una în fiecare casă!”
Gata, ne lasă „ăștia” sa ieșim din izolare! Dar cine sunt „ăștia”?

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
AMENZI MARI SI NEDREPTE,INTR-UN STAT DE DREPT!…

Din comunicatele presei scrise,de la tv cat si de pe net aflu(daca ma era nevoie?!)ca Poliția Română reușește să dea...

Cine se bate cu Galaxy Note?

Toți pasionații de tehnologie, gadgeturi și smartphone știu ce e un Galaxy Note. Însă ce puțini știu, e faptul că...

Orașe fantomă

Vă voi arăta mai jos o listă cu orașele fantomă care sunt pe glob, prezentate în ordine alfabetică. Unele sunt...

Close