Incepe lumea sa caute lucruri de calitate

DSC_4306Ma mir cum de-au nimerit ieri doi insi cautand ceva de calitate. Va spum imediat ce. Cum de n-au fost cautari dupa gagici n-am idee, dar e de bine. Flacaii cu pricina au cautat “cele mai bune ceasuri Seiko“.
Foarte bine, dragii mei. Va intereseaza ceasurile Seiko? Hai sa va spun cele mai bune modele. Totul dupa parerea mea personala, atentie!
Modelele cu mecanism 7t32 sunt exemplare. Detin un ceas si un mecanism (pe langa ceas), care functioneaza ireprosabil.

De ce mi-am ales mecanismul asta? Pentru ca avea alarma. Alarma pe limbi, deoarece am doua ceasuri intr-unul.
Mania mea cu ceasurile a aparut in 1992. Eram in clasa a 5-a si intr-un ziar, cand cautam materiale pentru o publicatie a scolii (da, de atunci faceam compuneri de speriam profesorii), am dat de-o reclama la ceasurile Sector. Era acolo pozat un ceas de aproape incat mi s-a declansat ceva la bibilica. Am decupat reclama aia din ziar si am pastrat-o pana acum 3 ani, cand a apucat-o pe nevasta-mea harnicia si mi-a aruncat un teanc de reviste nemtesti. Acolo era si bucata din ziar.

99945676_v_1355973261Insa, am ceasul la care am visat 18 ani… Cel mai precis ceas pe care l-am avut. In 3 ani nu a luat-o inaine si n-a ramas in urma deloc.
Asadar, daca vreti un ceas bun, precis si cu diferite functii, cautati mecanismul 7t32. E sub 100 de dolari bucata. Exista in mai multe marci de ceasuri, nu doar in Seiko. Alte modele de Seiko bune sunt astea noi, cu incarcare solara, Eco-Drive. Insa, sunt pentru premianti, de la 300 de dolari in sus.

Și apropos de incarcarea solara. am vazut cu bucurie ca din ce in ce mai multa lume incearca, ba chiar si reuseseste sa treaca la energiile eco. Si cum nu vrea avem noi vanturi puternice si nu te lasa administratia sa-ti pui eoliana pe bloc, tot energia de la panouri solare e la mare cautare. Mai ales ca-n ultima vreme s-au ieftinit și ai pierderi mici de energie.
E foarte ușor să le instalezi (treabă de maxim 6 ore – testată la Ursici), apoi ai energie cât vrei. În plus, poți avea și apă caldă. Pe lângă butoaiele negre pe care să le pui undeva la soare, apa caldă o mai poți obține și cu ajutorul panourilor solare.
Preconizez ca in maxim 15-20 de ani, toata lumea va folosi panourile solare. Ba chiar vor aparea si-n tarile slab dezvoltate. Nu-mi pot scoate din cap afirmatia unui om de stiinta, care afirma ca daca s-ar contrui campuri de panouri solare pe 1% din suprafata desertului Sahara, am avea energie pentru intreaga planeta. 1% doar?
Insa, sunt interese mari in spate. De ce sa lasam oamenii sa-si ia energia gratuit? Nu, nu, cere-le bani. Da-le curent prin fir, apoi rupe-i la factura.
Aceeași idiotenie am vazut-o in Predeal. un prieten are acolo vila, iunchiriaza camere turistilor. Ale paraul care trece la 3 metri de casa. Statul il obliga sa ia apa de pe conducta orasului, interzicandu-i sa isi alimenteze vila cu apa din izvor.
I-au dat amendă că pusese omul o pompa in izvor și-și uda gradina! La un metru de izvor. Nu e voie. Abia astept să-mi iau singur panouri solare si sa le folosesc dupa bunul plac. Sa ma pot declara independent dpdv al energiei. Macar pe perioada verii!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Orice se poate cumpăra! Dar un hosting de calitate de la TLH îl iei de drag!

News flash! Orice și oricine se poate cumpăra. Orice adică terenuri, case, câine nuș de care, mașină, dovleciori, orice. Mai...

Nebun sau geniu?

Se dă filmulețul de mai jos. Pe tip îl cheamă Tim Friede și de 16 ani se injectează cu venin...

Protecția la locul de muncă, sau “paza bună trece primejdia rea”

Din păcate am auzit și văzut destule accidente la locul de muncă. De cele mai multe ori, să recunoaștem, din...

Close