INCEPUT DE PRIMAVARA SI MINUNILE DIN TARA

 

Parerea mea-i ca nu numai salcamii au inebunit, ci si romanii! Altfel nu se explica ce se intampla pe zi ce trece in tara asta. Iata, dupa o scurta acalmie (tv-urile n-au dovedit-o insa, alerta continua!), din nou se propaga panica.Unde si cum? Pe toate caile si mijloacele de informare. Coronavirusul e-n voga, peste tot. Daca urmaresti, voit sau nu, stirile de pe micile ecrane, ai impresia ca gata, am terminat-o cu viata, sau eventual o vom termina!

Virusul asta, zice-se letal ne va ataca cumplit. Cativa de-ai nostri au si fost loviti (contaminati) chiar daca dupa investigatii amanuntie, in unele cazuri, nici nu se confirma! Dar facem ce facem si-i tot numaram prin toate cotloanele pazite cu strasnicie de politisti!

 
Pe la granite-i control total iar la spitale, e de jale, ce sa mai vorbim! Nu intra nici musca, d’apoi cei care-si au pe acolo parintii, sotiile sau sotii, ori copiii internati pe care-i pot vedea doar pentru cel mult o ora. N-are importanta ca trebuie sa le aduci medicamentele absolut necesare (pe care spitalele zic ca nu le au si ca n-are importanta ca esti asigurat de sanatate), schimburi si mancare. Daca pana acum pe holurile spitalelor circula cine vroia, mai ceva ca pe bulevard (nu mai vorbesc de galagia provocata dar, in ciuda unor prevederi clare, totusi tolerata), de ceva timp, am trecut brusc la extrema cealalta!
Orice vizita stopata! Exceptie, doar niste vanzatoare ambulante, ceva ma tuciurii, care …se descurca ele. Stiu cum! Stiu si bodyguarzii chiar daca-s mai fiorosi decat jandarmii din seara cea de 10 august 2018! Dar banu’ face pe om! Pai nu-i asa! Ca s-o dovedim, mai ales ca suntem in acelasi domeniu al sanatatii (subrede), haideti sa vorbim putin si de necazul fostului ministru al sanatatii publice.
Recte, doamna Pantea. Cea care, va reamintiti probabil, prin spiciurile sale din vizitele de lucru (unele, nocturne) spunea sus si tare ca ,,personalul medical trebuie sa se limiteze la venitul pe care-l au. Sa nu accepte mita sau cine mai stie ce”. Deci, graia bine, corect si firesc. Baiul e ca una spunea si alta facea (exact ca lupul moralist). Iar drept… rasplata, domnia sa se afla acum in cercetari prin ,,beciul domnesc” pentru niste mitulete de zeci de mii de euro! Asa ca, dupa ce a fost schimbata (odata cu Guvernul) acum e anchetata si arestata (pt. 30 de zile).

Ce se mai intampla acum prin sistemul pe care-l pastorea si… indruma, nu-i deloc greu de aflat. In afara isteriei generate de acel virus-mortal sus amintit, pacientii (vai de sanatatea lor!) internati n-au voie sa mai primeasca cuvenitele medicamente compensate, pe motiv ca spitalul le ofera pe toate. Asa ar trebui, asa ar fi corect mai cu seama ca esti si asigurat la stat. Dar, din nefericire, una se prevede si se scrie si alta-i in realitate! Spitalele zic doar ca n-au nici macar minimum de medicamente, ceea ce face ca bietii pacienti (unii cu castiguri minime sau de rasul lumii) sa si le procure singuri, fiecare cum si de unde poate!…
Asadar, fara a mai aminti si de alte asemenea trasnai prezente, cum spuneam, cam peste tot in tara, cred ca nu-i deloc gresita afirmatia ,,ca-au inebunit romanii” si deci, nu numai salcamii!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Aveți rețetă?

Una dintre cele mai mari măgării din toată industria farmaceutică (evident, după mafia care crează medicamente pentru eliminarea simptomelor, nu...

Eloise Mumford – altă drăguțică

Data trecută vă spuneam de Brooke Nevin, deoarece m-a cucerit datorită rolului din Breakout Kings. De data asta, Eloise Mumford...

PELERINAJE DE SFANTA MARIA!…

Credincioşi din toată ţara sărbătoresc ,pe 15 august,Naşterea Maicii Domnului sau, cum i se mai spune în popor, Sfânta Maria...

Close