Întârziere record!

Articolul nu este despre întârzierile CFR-ului, ci despre un colet din China, care mi-a ajuns zilele trecute acasă, acesta fiind expediat pe… 4 noiembrie 2015. Așadar, au fost necesare 2 luni și jumătate pentru a ajunge pachetul la destinație. Știam că toate coletele astea pleacă pe calea aerului, că doar nu era ceva de 400 de kilograme, fiind o banală folie de protecție, în greutate de 15 grame cu tot cu ambalaj.
Se pare că la coletul meu au zis că-i mai bine să-l trimită pe jos. Așa că l-a luat în traistă un bătrân chinez, după cum Jidanul bine știe, care mi l-a adus până la poștă. Altfel nu-mi explic întârzierea.
Și pe vapor dacă venea, ducându-se către America apoi către noi, ocolind 3 sferturi deplanetă și tot ajungea mai devreme c-o lună. Având în vedere că între România și China nu-s decât 5 țări, teoria cu moșul care-a venit pe jos mi se pare mai plauzibilă. Rusia se străbate de la un cap la altul în 15 zile, cu trenul. Numai că nu e nevoie să străbați Rusia, decât dacă o iei mai pe ocolite. Desigur, prin Rusia ar însemna o distanță de 3 tări între noi și China. Aceeași țară, fără oprit la multe vămi, exclus. Pachetul ăsta a fost oprit la cel puțin 5 vămi și verificat, ca nu cumva să fie vreun secret de stat în coletul meu.

Până și CFR-ul aducea coletul într-o lună și jumătate la destinație. Îmi aduce aminte de întâmplarea (adevărată) din Marea Britanie, unde o scrisoare a ajuns la destinație după 64 de ani. Se prinsese în mașinăria de sortat și i-a luat 64 de ani ca să scape de acolo. Chiar și cu mașinării vechi de peste 100 de ani, Marea Britanie trimite orice scrisoare pe teritoriul ei, în sub 20 de ore.

În continuare mai am de așteptat câteva colete de la prietenii chinezi. Să vedem dacă vor ajunge acum sau la primăvară. Sau poate, nu vor ajunge deloc! Recordul însă pentru întârzierea unui colet a fost de 3 luni și o săptămână, acum 2 ani. Însă tot e bine c-a venit. Unele n-au mai ajuns…
colet

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bancuri de sâmbătă

Ce fac peștii când sunt mulți? Bancuri. Dar ce fac bloggerii când sunt mulți? Citesc spanac.eu, evident! Că tot e...

Lavetele sunt mâna dreaptă a curățeniei

Acum mulți ani, am satisfăcut stagiul militar la termen redus. Pe atunci, am fost de mai multe ori la cabinetul...

Poza zilei

Știm cu toții că femeia e bună la casa omului. Mai face ceva de haleală, mai spală o rufă, mai...

Close