Înțeleg religia, sfințenia, dar nu și moaștele!

Zicea cineva că religia este cel mai prost lucru care se putea întâmpla omenirii. Nu, fără religie, acum tot în grotă trăiam și aveam foc când fulgera. Creată sau nu, religia a fost unul dintre cele mai bune lucruri. Oamenii trebuiau să aibă valori morale. Nu e bine să faci aia, nu e bine ailaltă, nu-i frumos să etc.
Apoi s-au făcut legile umane, protejate (sau, cel puțin, trebuind fi) de poliție, oamenii legii. Omenirea a evoluat enorm datorită religiei.
Partea mai puțin bună este că legile astea religioase nu s-au schimbat de acum 2000 de ani, de când s-a creat creștinismul. Abia acum a început să miște ceva Papa Francisc, bucurând majoritatea populației creștine și supărând alți mari-prelați. S-au supărat deoarece omul nu se mai poate prosti acum cu “te bate Doamne-Doamne“.
Doamne-Doamne te bate, însă poți scăpa de iad dacă te căiești sincer în ultima secundă de viață. Sau la judecata de apoi.

Sunt de acord cu religia actualizată vremurilor de acum, sunt de acord că unii oameni au fost sfinți, însă nu-s de acord cu prostia numită “moaște. A, dacă prin moaște se înțelege o bucată din veșmântul sfântului X sau Y, da. Veșmânt adică sutana de preot, nu o bucată de obiele sau vreo cârpă folosită pe post de chilot. Și pentru numele lui Dumnezeu, nu printr-o mână tăiată, sau niște oase!

Aia nu-i religie, este o idioțenie. Nu mă voi ruga la moaște. Am fost mai demult și din bucata de veșmânt de care știam eu s-a ajuns la mâna nu știu cărui sfânt. O mână mă! Și lumea se îmbulzea acolo. Mie mi s-a întors stomacul pe dos. Îmi pare rău, însă asta nu e religia creștină, e o practică ce n-are legătură cu Iisus…
moaste

Nu știu cum de giulgiul din Torino n-a devenit cine știe ce atracție turistică.

Mai rău e că, la noi în țară, pe lângă prostia cu mâini mumificate mai e și mafia numită BOR. De când a venit Daniel la conducere, s-a ales praful de religie. Dumnezeu nu înseamnă bani! Bani primiți la cutia milei, la orice slujbă și de la stat, salarii nesimțite. Mai mulți popi nu înseamnă neapărat un popor mai creștin, mai aproape de Dumnezeu. Tocmai de aceea, mulți tineri au încetat să mai creadă în Dumnezeu. Tocmai din cauza acestor popi plini de bani, care ne spun să e foarte bine să pupăm racle cu degete mumificate, după ce-am mers un kilometru în genunchi, ca să ne căim pentru păcatele noastre.

Dumnezeu te iartă dacă ești sincer când te căiești, nu dacă ai mers în genunchi să înconjori biserica, sau să treci pe sub masă sau să pupi moaște.

Comments

comments

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Descopera un altfel de masaj, la salonul de masaj Artemis

Este in natura omului sa ne dorim sa exploram. Ne dorim sa iesim din zona de confort, nu ne prieste...

Jocuri anunțate cu tam-tam, apoi anulate

Din păcate, niște titluri pe care abia le așteptam, au fost anunțate ca anulate. Nu am fost mare fan al...

Al doilea miting

Ieri, pentru a doua oară, bloggerii au luat cu asalt Pizzeria de la Unirii. Nuş care pizzerie, că acolo nu...

Close