Internetul mă scapă de alergătură

Am o maşină Wolkswagen Golf 5, pe care o ţin în spatele blocului. Lângă ea e parcată cea a lui Gogu, un Wolkswagen Passat. Într-o zi m-am întors acasă şi am vrut să intru în locul din parcare, dar Gogu era băgat sub maşina lui. S-a tras de sub ea şi mi-a spus că are nevoie de nişte piese. Aşa mi-am adus aminte de câtă alergătură mă scapă internetul, pe care găsesc tot felul de magazine online.
– Să-ţi fie de bine! Ţi-a trebuit Passat! Dacă-ţi luai şi tu o maşină germană adevărată, ca a mea, acum n-aveai nevoie!
– N-aveam nevoie? replică Gogu şi se uită sub Golful meu. Te înşeli cumplit, băiete, şi ţie ţi-ar cam trebui un scut nou. Mi-e şi frică să mă uit la el, să nu-l găurească privirea mea scrutătoare!
– Lasă scutul, că mai merge! Mai curând mi-ar trebui o capotă. Asta-i mâncată de rugină. Cam cât ar costa una nouă? Dar originală, că nu vreau să am vreo surpriză.
– Sincer să fiu, habar n-am. Dar, manopera n-o punem la socoteală, ne schimbă Gigi piesele. Parcă îl ştii şi tu, nu?
– Sigur că-l ştiu, că a mai meşterit la conserva asta a ta…
– Dacă vrei să spui că-i o maşină bine conservată, ai dreptate, ripostă Gogu. Şi apoi, maşina ta e mai veche decât a mea.
– Da, dar cu Golful meu chiar circul, pe când tu ţii bunătate de maşină germană pe butuci.
g5

– Hai, las-o! Trage-o la locul ei şi, dacă eşti măcar pe jumătate la fel de inteligent cât pari, ţi-ai lăsa maşina în parcare şi ai circula cu tramvaiul. Da, ştiu că ţi-e greu, dar n-am ce-ţi face. Trebuie să facem rost de piese.
– Asta aşa e, spusei eu. Auzi, hai la mine, să ne uităm pe net şi să bem o bere, ca să uităm de necazuri!

g55Zis şi făcut. După mai puţinde zece minute, căutam deja pe internet piese auto originale Wolkswagen, în timp ce Gogu era în baie şi se spăla pe mâini. Am găsit un site cu piese de schimb grupate pe categorii, în funcţie de variantele de maşini Wolkswagen.
Mulţumit, mi-am aprins o ţigară şi am desfăcut o cutie de bere, după care m-am uitat cu mai multă atenţie pe site. Cu ocazia asta, am văzut o mulţime de piese şi, nu ştiu cum se face, însă acum aveam impresia că mi-ar mai trebui câteva repere.
Când a ieşit amicul meu din baie, el a înhăţat o cutie de bere, iar eu i-am arătat site-ul:
– Uite, Gogule, oamenii ăştia fac comerţ online cu piese auto originale pentru Wolkswagen. Au o mulţime de repere şi sisteme întregi …
– Ah, uite aici suspensiile, băiete! Şi de aşa ceva am nevoie. Raportul preţ/calitate e corect şi suspensiile sunt făcute pentru condiţii grele de drum, ca pe la noi: gropi, macadam, denivelări, hârtoape, spuse Gogu. Dar îmi trebuie şi prag. Protejează baia de ulei şi cutia de viteze… Uite şi capotă Wolkswagen Golf 5! Grozav site-ul ăsta, bine că l-ai găsit! Se pare că ai mintea mai ageră, după ce bei o bere…
– Să ştii tu! Bună treabă, internetul ăsta!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vreau 1000!

În vremurile astea, ce înseamnă 1000? Vă spun eu, puțin. Foarte puțin. Vreau 1000. 1000 de inși. Hai să vă...

Vreau să-mi iau BMW!

De la o vreme mi s-a pus pata să-mi iau BMW. Numai că-n mintea mea nu e clar dacă BMW...

IN TOATA TARA, NOI SI JUSTIFICATE PROTESTE!

Peste 5000 de oameni, de toate varstele si categoriile sociale, au protestat, din nou, aseară, în Piața Victoriei din Capitala,...

Close