Interstellar – cel mai bun film despre călătoriile spațiale!

Interstellar a fost așteptat de ceva bucată de vreme de milioane de amatori ai genului SF… Never mind! M-apucasem să scriu câteva idei din film, fără să văd ceva din el. Însă nu-i chip.

Christopher Nolan, great job, you mother@#$%!!
Chiar azi mă uitam după ceva reviewuri la Galaxy S4. Și toți ziceau aceeași chestie. Ori îl iubești, ori îl urăști. Eu ce naiba de poziție să pot adopta față de acest Nolan, un englezoi? Să-l iubesc? Platonic, pentru munca lui. Sau să-l urăsc și să-l înjur?
Prefer varianta a doua. Asta deoarece nu am cuvinte să exprim filmul Interstellar. Ele or fi, însă nu-mi vin d-astea împletite duios, care să te cuprindă ca o mlădiță de iederă în întregime. Nu, nu am!

Avem 3 nume sonore în film (5 dacă îi punem și pe Matt Damon și anne Hathaway): Matthew McConaughey, John Lithgow și Michael Caine.

Povestea se pretrece undeva în viitor. Unde pământul e pe moarte, culturile dispar una câte una, furtunile de nisip sunt la ordinea zilei, nu există radio, televiziune, armată. Doar semi-haos.
int
Murply, fiica lui Cooper (Mattew), botezată așa după Legile lui Murphy, avea premoniții. Sau era bântuită? nimeni nu știa ce și cum. Îi cădeau cărți din bibliotecă. Așa, ca-n Carrie. Ta-su, inginer și pilot de avion la bază, se axa pe gândirea logică, pe fapte, cauze, efecte, fizică. Nicidecum stafii sau poltergeist.
Însă, ascultând într-o zi de Murphy, observă o secvență ciudată în firele de nisip din camera fetii. Și nu-i vine să creadă când observă că era un cod binar, format din 0 și 1.

Și când pun ei codul pe foaie, le arată niște coordonate pe hartă. Cooper pleacă să vadă ce-i cu acele coordonate, însă Murphy se strecoară în mașină. Ajung la locul cu pricina, un gard de sârmă. Și exact când să taie sârma, să vadă ce anume e acolo, o lumină orbitoare se aprinde în noapte și-o voce strigă:
– Lasă cleștele jos!

Apoi se trezește pe un pat de spital. Ca să afle că se află în sediul… NASA. Da, NASA ăia cu navele spațiale, avioane, Chuck Yeager, X-15.
Care, ar fi trebuit să dispară de ani buni, omenirea neavând suficiente resurse pentru călătorii în spațiu, majoritatea fiind agricultori. Așa că află că omenirea poate fi salvat prin două metode.
Meoda A – să plece o echipă în spațiu să găsească o nouă planetă care să susțină viața;
Metoda B – în caz în care planul A pică, atunci să se trimită embrioni umani pe o planetă care să susțină viața.

Și de aici începe acțiunea. Cooper va trebui să plece în spațiu, departe, folosind o gaură de vierme, pentru a călători în altă galaxie, unde, în urmă cu 10 ani, alte echipe au fost trimise pentru a desoperi o planetă bună pentru locuit. Ce vor descoperi, veți vedea singurei, deoarece filmul va apăra azi în cinematografele din românia, grație Freeman Entertainment.

E cel mai bun film pe care l-am văzut în ultima vreme. Și recunosc cu mâna pe inimă că e cel mai bun film despre călătoriile spațiale, planete etc. Mi-a plăcut mult și atenția la detalii. Anume că-n spațiu este… liniște! Fapt arătat de Kubrick în Space Odissey, scăpat din vedere apoi, timp de zeci de filme despre spațiu.

Așadar, vă spun că cine va pierde acest film, va pierde mult, mult mai mult decât își poate imagina.

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Pedofilie în Game of Thrones?

Am zis că nu mă voi uita la serialul ăsta. Însă, dacă tot au fost zeci de persoane care au...

TURISMUL ROMANESC SE TOT DUCE LA VALE, DAR FRUMUSETILE NATURALE RAMAN!

Prin asezarea sa geografica dar, mai ales, datorita unui relief variat si deosebit de atragator, tara noastra se bucura de...

Dispar locurile de muncă?

Cristi, speriat, mi-a zis și azi că treaba de-mpute. Numai pesimism din partea lui. Nema locuri de muncă, parcă nici...

Close