INTRE A SCRIE SAU NU PE BLOG!

N-as fi abordat acest subiect daca n-as fi observat, pe parcursul mai multor ani, ca a exprima o parere, a scrie ce gandesti e pentru unii un delict! Esti chiar si-un dusman al poporului, tradator de neam. Ba, mai mult, esti un limitat, depasit de evenimente. Ori, uneori, vai!, un… corigent!

La ce oare, asta n-o stiu, dar o banuiesc. Stiu insa ca acesti UNII sunt mai ales (si-n nu prea putine cazuri) cei ceva mai tinerei sau nitel spre varsta a doua, netrecuti prin viata, care-si imagineaza ca ei, adica acesti unii, stiu si cunosc pe toate. Ca nu mai au nimic de invatat, ci doar de oferit lectii!

In randul lor lesne intalnesti (si te lovesti) si de cativa “Gica contra“, pusi mereu pe artag, pe contraziceri si “sentinte” inatacabile, lipsite insa de orice logica si adevar! Asa ca, pornind de la aceste, nu tocmai placute considerente (realitati), afirm totusi ca scrisul pe blog are, pe langa partile bune, de necontestat si multe inconveniente despre care, unele dintre ele, am scris ceva mai sus.

Cele bune-ti ofera insa un placut prilej de a fi, pe cale virtuala, fireste, intr-o atragatoare legatura cu semenii, cu cei apropiati sau nu, sa schimbi opinii si sa-ti explici parerile, gandurile si trairile tale. Totul sau macar o buna parte dintre avantaje, depind de modul in care colaboratorii, colegii, cei care scriu sau doar comenteaza pe blog, stiu sa te respecte si sa te inteleaga in ceea ce faci.

Nu cu ura, invidie si, mai ales, emfaza! Cred ca nu mai e cazul sa mai fac referiri si la posesorii blogurilor, la administratorii acestora, intrucat sunt convins ca cei mai multi se descurca. Si chiar bine, bine de tot.

Stiu ce au de facut si spre lauda lor, o fac! Acum, apropiindu-ma de final, fac si eu, doar o propunere, o sugestie ce-o consider de luat in seama. Este vorba de folosirea ceva mai intensa, rationala, a unor imagini ce vin sa sustina si sa intregeasca textul, nu numai sa fie doar asa, de decor!

Practica si utilizarea pe scara larga a acestora (a pozelor care sa merite) in gazetarie, dau garantia succesului! Incercati si, precis, va veti convinge de adevar! In ce priveste genericul, parerea mea-i intocmai cu cele spuse si scrise candva de Ioan Heliade Radulescu: “Scrieti baieti, numai scrieti!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cea mai importantă invenție

Dacă v-aș întreba care este cea mai importantă invenție din istoria omenirii, aș primi fel de fel de răspunsuri. Mulți...

CLOPOTUL MARE AL CATEDRALEI

Este vorba de Catedrala Mantuirii Neamului aflata în plina constructie pe Dealul Arsenalului din Capitala. Piatra de temelie a lacasului...

Minutele nelimitate sunt limitate?

Cei de la RDS au pornit de câteva zile abonamentele ieftine cu minute nelimitate, atât intern cât și internațional. Am...

Close