JOACA DE-A…. ȘOARECELE CU PISICA!

JOACA DE-A ȘOARECELE CU PISICA!
Cam așa se poate spune actualei situații, pe alocuri comică, creată de guvernanții PSD-ului, odată cu eliberarea multor pușcăriași, unii chiar fioroși, de maximă pericolozitate! Și totuși, alerta continuă! Continuă, zice-se “din motive umanitare” cu noi eliberări dar, simultan, și cu alte incarcerari ale multor recent eliberați, puși din nou pe furt, viol sau chiar crimă! În virtutea legii prin care mulți deținuți beneficiază de eliberarea cu mult în avans față de pedeapsa primită, “Mică grațiere“, cum i se mai spune, numai în prima zi de la intrarea-n vigoare a acesteea, au fost puși în libertate peste 500 de deținuți, iar în perioadele următoare ar putea fi eliberați condiționat, alți 3.349!

Adevărate pericole potențiale pentru liniștea societății, de fapt pentru fiecare om cinstit. Însuși ministru justiției, dl Tudorel Toader a spus, după cum aflăm din presă, că aceste cifre i-au depășit așteptările, pentru că domnia să nu credea că “impactul va fi atât de mare“! Și că urmare, numai în primul eșalon au fost puși în libertate 135 de tâlhari, 47 violatori și 33 de criminali!

“Recunoștință” lor a fost maximă întrucât, mulți dintre aceștia s-au apucat imediat de “treaba“! Recordul de “hărnicie” a fost deocamdată stabilit de un individ care doar la numai 10-12 ore de la liberare a și atacat și violat, seara, în plină stradă, ceva mai dosnică, o tânăra căreia i se oferise “civilizat“, s-o conducă spre casă!

Alții, profilați pe alte specialități, furturi, tâlhării etc i-au urmat exemplu în orele și-n zilele care s-au scurs. Mulți dintre ei au fost prinși asupra faptului sau după și duși apoi, din nou, de unde au plecat. Exact cum spune și genericul: un fel de joacă de-a șoarecelui cu pisica! “Joaca” însă nu s-a încheiat întrucât toate persoanele condamnate care au intrat în aria de reglementare a Legii nr.169/2017, beneficiază compensatoriu de prevederile sus amintitei legi.

Altfel fie spus,de “umanismul“și clemența actualei puteri! Așa că, atenție, mare atenție cum și cu cine stați de vorba, cum și-n ce fel încuiați ușa și eventualele valori, cu cine va imprietenti etc. pentru că, ați aflat, pericolele sunt mai la tot pasul! Nu va mai gândiți, nu va mai preocupați și mereu întrebați, de ce nu se face mai nimic pentru sănătate, pentru educație, sport și cultură, pentru construirea de noi și moderne scoli, spitale, autostrăzi și pentru multe alte asemenea vitale nevoi, că va pierdeți timpul de pomană!

Aleșii noștri au acum alte priorități: pușcăriile, blocarea justiției pentru preîntâmpinarea “eventualelor pericole” personale, salarizarile și, de ce nu, problema aia, cu… oaia lui Daea! Iată,d’aea n-au timp ‘mnealor și pentru noi, cei fără …oi! Oi,oi,oi (în ebraică!) vai,vai vai, în limba dar și de spinarea noastră!

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.