Justiția din România, comandată?

dan-voiculescu-dcBucurie mare în România. Varanul, Felix Motanul, turnătorul etc. Voiculescu a primit 10 ani cu executare.
Unii ar spune “Foarte bine“, alții ar zice “Prea puțin, prea târziu“.

Hai să vedem cum este justiția asta în cazul mahărilor, în România.

Acum ceva vreme văzusem o emisiune în care Voiculescu îl făcea de rușine pe Băsescu. Din Traian Pinocchio nu-l scotea. Nu știu dacă emisiunea era la Antena 1 sau la altă televiziune.
Despre voiculescu, ce știu eu e faptul că pe vremea lui Ceaușescu el se ocupa de valută. Nu era bișnițar, ci ceva în stat, o ramură a finanțelor parcă. Apoi, când Ceaușescu a plecat, au dispărut niște bănișori din fondul securității. Vreo 2 milioane de dolari parcă?
Nu știu dacă s-au făcut cercetări amănunțite atunci. Probabil că au fost trecuți și banii ăia la “uite ai dracului securiști cât au furat!

În 1993, a apărut pe piață a doua televiziune particulară din România, Antena 1, prima televiziune particulară fiind SOTI.

Nu și-a pus nimeni întrebarea cum de un singur om și-a făcut televiziune? N-a interesat pe nimeni. Acum, Antenele sunt trecute pe numele unei fiice ale lui Voiculescu. Ca-n caz de ceva pârnaie, să dăinuie mai departe toată șandramaua.

Însă, în urmă cu un an, justiția a început să se miște ceva mai rapid. Becali la bulău, cei șapte magnific ai fotbalului și ei la răcoare, Năstase și diferite persoane cu averi au avut aceeași destinație.

Zilele lui Băsescu ca președinte sunt numărate. Ce să vadă poporul? Că niște unii ca Voiculescu sunt băgați la pârnaie.
– Excelent domnule! Uite cum merge justiția, bravos!

Stai și mă întreb dacă justiția asta chiar merge sau e comandată de Băsescu. E bine că merge, e nasol că-i comandată. Să vedem dacă Băsescu va face și el ceva pârnaie după ce va veni alt președinte. Președinte care, dacă lumea îl vede cu ochi buni pe Băsescu, în acest ultim ceas, va fi unul susținut de el. Cum a fost treaba cu Medvedev și Putin…

Și mă voi lega și eu de dosarul flota. Tare-s curios dacă Traian băsescu va fi condamnat și el la pușcărie. Dacă da, atuni voi declara că justiția din România a intrat pe făgașul cel bun.

Însă, după cum a fost Băsescu foarte categoric în unele declarații (“Moscova este singura vinovată pentru accidentul de la Donețk – Cursa MH17“), tare mi-e că a fost pus de americani să declare asta, având în vedere că restul Europei s-a cam codit să declare sus și tare acest adevăr.

Așadar, dacă și Băsescu va fi condamnat, justiția merge. Însă nu cred că va face pușcărie. Deoarece a avut atâta timp la dispoziție să strângă ceva bănuți și să-i faciliteze americanii o vilișoară frumoasă pe un mal de ocean, într-o țară cu care România n-are tradat de extrădare. Cazuri similare sunt zeci. Fel de fel de “oameni de afaceri” care-s toată ziua pe plajă în Ibiza și pe care justiția română îi caută pentru afaceri cu droguri și prostituate.

Și ca un banc, prezint următoarele:
– Domnule Voiculescu, la câți ani ați fost condamnat?
– Abia s-a dat verdictul, zece ani și întrebarea ta e câți ani mi-au dat?
– Da…
– Zece, la Jilava!

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.