JUSTITIA DIN ROMANIA : DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE,SAU LA…DENIGRARE?!

Oare?!Oare sa fie adevarat,poate ca v-ati intrebat.Un recent si prim raspuns ni-l ofera chiara fosta sefa a DNA-ului,Laura Codruta Kovesi, la iesirea(de joi seara), din sediul Sectiei de anchetare a magistratilor:,,Procurorul de caz mi-a interzis sa vorbesc cu presa. (…) Este o masura de a-mi inchide gura”.Doamna Kovesi a fost audiata mai bine de 6 ore(?!) de catre procurorii Sectiei respective,care in decembrie 2018 i-a deschis un prim dosar , dupa ce fostul deputat Sebastian Ghita a acuzat-o ca i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma sa fie adus in tara Nicolae Popa din Indonezia, in 2011.Probabil va reamintiti ca la acea vreme L.Codruta Kovesi era procuror general al Romaniei, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul FNI. In aceasta cauza, fostul procuror-sef DNA este urmarit penal pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu.Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Se stie insa ca pe 8 martie 2019,intr-o presupusa(?)campanie anti Kovesi, procurorii au anuntat ca aceasta(adica,Laura Codruta Kovesi )este urmarita penal in cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infractional organizat si cinci infractiuni de complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii! Sursele judiciare precizand ca este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, de la DNA Ploiesti.Aceleasi surse au mai precizat ca procurorul sef de sectie pe care l-ar fi determinat Laura Codruta Kovesi sa confirme rechizitoriul nelegal si netemeinic si sa trimita astfel in judecata cinci persoane este Gheorghe Popovici, fost procuror sef adjunct al Sectiei de combatere acoruptiei din Directie, iar printre cei trimisi in judecata de procurorii DNA Ploiesti se afla si omul de afaceri Sebastian Ghita.Insa,asa cum precizeaza site-ul ,,Ziare.com” dosarul privind activitatea procurorilor de laDNA Ploiesti ,invinuirile aduse de Sectia de ancheta sunt pure “fabulatii intocmite exclusiv in scopul denigrarii” declara fosta sefa a DNA. Doamna Kovesi a mai sustinut ca ancheta procurorul Adina Florea dovedeste ca se doreste doar …un dosar mediatic, si nu unul juridic.Practic,este usor sa intelegi, ca se recurge acum la orsice numai si numai ca fosta sefa a DNA sa nu care cumva sa fie numita intr-o functie sus pusa(si,zic eu,meritata)la inalt nivel european!Ca atare ,pesedeul(si nu numai)continua ofensiva!

Iata ce spune in acest sens cunoscutul ziarist si comentator,domnul Cristian Tudor Popescu,in Fanatik.ro:„Idealul,functia-obiectiv este, minunat ar fi, pentru Sectie, pentru Gestapo si pentru PSD-ALDE, ca doamna sa fie arestata, asta ar fi idealul. Deocamdata, înca nu si-au asumat, ati vazut ca au luat-o progresiv. Înca nu-si asuma arestarea Sectia. Ce s-a întâmplat acolo? Dumneavoastra de ce credeti ca au tinut-o sapte ore acolo,ce credeti ca s-a întâmplat? (Raspunde Cosmin Prelipceanu: Ca sa numere jurnalistii orele). Exact. Foarte bine. În cazul de fata, mesajul era chiar numarul de ore. Important era ca lumea sa stie ca a fost tinuta sapte ore.Timpul este o idee manipulatorie veche, de pe vremea Securitatii, din anii 50. Securitatea spunea: daca ati ajuns la noi, sigur ati facut ceva! La noi n-ajunge nimeni degeaba! Acest sentiment vrea sa-l transmita Sectia în clipa de fata: Domnule, au tinut-o 7 ore! Îti dai seama, câte pacate are! Acesta este mesajul”!

Mai putem oare vorbi de o separare a puterilor in stat!?Ar fi doar vorbe goale,made PSD!Dumneavoatra,stimati cititori,ce spuneti!?Sau ce-ati mai putea spune acum!?…


Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Alcoolemie record la un ceh

Titlul de "cel mai om bețivan dă pă planeta lu' Pământ" îi revine unui ceh. Acesta, a fost internat în...

Ați aprins Magenta? Eu i-aș da foc!

Îmi plăcea Telekom. Am zis îmi plăcea. Asta când a fost doar la nemți. Știu că aveau servicii mișto, toată...

Dilema din cartea unchiului, deslusita cu traduceri Craiova

In familia mea mersul pe timpul verii, in vacanta, la bunici devenise in timp o traditie. Dupa ce am crescut...

Close