Kong – filmul

Nu cred că există cineva să nu fi auzit de King Kong. Știți povestea clasică, merg unii în safari și prind o gorilă uriașă pe care o expun apoi la circ. Gorila se enervează, sparge cușca, face ceva ravagii, se urcă pe un zgârie nori, apare o gagică blondă p-acolo, gorila îndrăgostită de gagică, moare împușcată de avioane. Gorila moare, gagica trăiește bine merci, și-i face parastas anual gorilei, cu lacrimi în ochi.

Bun, Kong nu este despre asta. Aruncați tot ce știați despre subiect. Acțiunea este următotoarea:

O echipă de cercetători observă în mijlocul oceanului o insulă încă necartografiată. Cer fonduri de la guvern. Însă nu le obțin cu una, cu două, deoarece se aflau în plin Război Rece. Genial, Bill Randa (John Goodman), vine cu replica:
– Domnule senator, peste 3 zile insula va fi descoperită și de satelitul rusesc. Cine vreți s-o cerceteze? Noi sau rușii? Mai ales acum în vremurile astea tulburi?

I-a dat la rădăcină cu asta. Obține fonduri și-o echipă înarmată până-n dinți, venită direct de pe frontul din Vietnam. Soldații, dornici de luptă erau conduși de Preston Packard (Samuel L. Jackson).

Drumul pe mare a fost mai mult sau mai puțin primejdios. Însă, cel mai dificil era de ajuns pe insulă, deoarece aceasta era înconjurată de furtuni puternice, care speriau orice marinar experimentat.

Însă, cocoțață în elicoptere, echipa trece de furtuni și se pomenește pe insulă. Peisaje virgine, de vis… aproape paradis. Numai că se-apucă deștepții să arunce niște bombe. Asta cică să genereze vibrații seismice, să afle dacă teoria lor era corectă. Aceea că sub insulă se află o grotă imensă și că pământul ar fi gol pe dinăuntru.

Dacă ar veni cineva la voi în grădină și s-ar apuca să dea cu bombe ce-ați face? Exact, v-ați enerva. Exact așa s-a enervat și Kong, o uriașă gorilă aflată pe insulă. Și se-apucă “mamuțica” să-i ia la palme de ăștia cu elicopterele lor care-i stricau liniștea și starea de zen. Într-un final se liniștesc exploziile și împușcăturile, o parte din echipă ajunge într-o parte a insulei, iar alta în altă parte. Alții, morți, zdrpbiți de Kong. Ba chiar unul a avut neșansa să-i fie desert. Însă, află curând că pericolul real nu este Kong, ci celelalte animale de pe insulă. Păianjeni uriași extrem de veninoși, șopârle îngrozitoare care simțeau o plăcere imensă în a sfâșia orice animal prindeau în calea lor. Toată insula era doldora de fel de fel de animale gigantice, unele deloc răuvoitoare, altele abia așteptau să se înfrupte cu carne de om.

Iar oamenii nu erau deloc în capul lanțului trofic, ci simple furnici în insula Craniilor. Ce se întâmplă și mai ales, de ce, vedeți urmărind filmul adus în România mulțumită Freeman Entertainment.

Per total un film frumos, antrenant, pentru toate vârstele. Acțiunea a fost bine pusă la punct, am stat ca pe ace o mare parte din film, ca la Pacific Rim sau Godzilla. Îmi place că au încercat să facă din Godzilla și King Kong personaje pozitive, nu niște bestii lipsite de creier, pornite pe haos și distrugere.
Totuși, după părerea mea, i-a lipsit drama, nu a reușit să-ți smulgă lacrima originalului King Kong, cu frumoasa poveste de… dragoste să fi fost?!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.