LA GRANITA DINTRE NOAPTE SI ZI: SOLSTITIUL DE VARA!…

Solstitiul de vara este marcat in acest an,astazi,vineri , 21 iunie, la ora 20,16. Soarele se va afla cel mai sus pe cer, 21 iunie fiind ziua cu cel mai mare interval diurn a anului 2019, urmata de cea mai scurta noapte a anului. Inegalitatea duratei sezoanelor (anotimpurilor): Primavara astronomica este de 93 de zile si 19 ore;vara astronomica este de 93 zile si 15 ore; toamna astronomica tine 89 zile 20 ore; iarna astronomica dureaza 90 zile. Vedeti,eventual, acum un video de pe YouTube, despre solstitiul de vara – inceputul verii astronomice!


Dupa cum se cunoaste,Pamantul axecuta atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui,cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri.Datorita acestui fenomen,cel doua emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal in decurs de un an,fapt ce genereaza la latitudinele medii inegalitatea zilelor si a noptilor,precum si succesiunea anotimpurilor.

 

Denumirea de solstitiu(adica,,Soarele sta”)este data de faptul ca la data respectiva are loc schimbarea gradientului miscarii Soarelui in raport cu declinatiile acestuia.Din acelas motiv si crepusculul are durata maxima de un an,iar latitudini ridicate se,crepusculul se prelungestetoata noaptea,locuitorii regiunilor reapective fiind astfel martorii frumoaselor si renumitelor,,nopti albe”.Dupa ceste moment al solstitiului de vara,durata zilei incepe sa scada treptat,iar cea a noptii sa creasca,pe  parcursul a sase luni,pana hat,pe 21 decembrie,cand va fi marcat solstitiul de iarna!

Revenind insa la momentul cel marcam,ca deobicei azi,pe 21 iunie,cred ca trebuie sa mai aflati ca Solstitiu de vara este favorabil unor magii puternice care-si pun amprenta pozitiva asupra unor schimbari atat in  dragoste,cat indeosebi in sanatate si prosperitate.Adesea acesta,adica Solstitiul,este asociat si cu diferite traditii populare care marcheaza noi inceputuri.Deobicei oamenii de pretutindeni,deci si noi,romanii,sarbatoresc aceasta zi cu petreceri,picnicuri,cantece si dansuri,dar si cu focuri uriase!Energia solstitiului de vara fiind considerata drept o energie a pasiunii,vitalitatii,creativitatii si belsugului,a materealizarii dorintelor si aspiratiilor aparent chiar imposibile.Cred si sper sa fie asa si pe la noi,prin Romania,unde de ani si ani doar …speram!Atat!

(sursa: Terra Magazin)

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum să devii fotograf profesionist?

Parcă de când vedem prima oară cât e de frumos un copac înflorit ne lovește așa un drag de a-l capta...

O REALIZARE DE PRESTIGIU PENTRU ROMANIA!

    Ieri, miercuri, Laura Codruta Kovesi a abtinut 26 voturi (iar francezul-22), în comisia pentru libertati civile si justitie...

NASA anunță șase zile de benză în decembrie!

"NASA a anunțat că între 16 și 22 decembrie, o furtună solară va lovi pământul, blocând lumina soarelui în proporție...

Close