Leapsă blogosferică, în 2016?

Zilele trecute Corina întreba dacă e normal ca-n 2016 să mai avem lepșe blogosferice. La primul gând zici “plm, chiar așa, lepșe, mai avem 10 ani?” Apoi, dacă stai nițel să rumegi asta, vezi că-i nu-i chiar așa o idee tâmpită. Desigur, dacă scăpăm de întrebări adresate de mii de ori, puteam face o chestie drăguță. Fără “de când te-ai apucat de blog“, “de ce scrii“, “ce te motivează” și alte chestii. Dacă renunțăm la întrebările puerile, consider că suntem în stare, că doar suntem omanei mari, să facem ceva benefic și pentru noi și pentru ceilalți.

De exemplu, azi a apărut interviul de la Comentator Amator. Și acolo, într-o întrebare, mi-am adus aminte de neîncrederea Corinei. Și-am zis să creez acest articol în care să explic de ce căteva lepșe blogosferice pot fi benefice.

De exemplu, habar n-aveam de Comentator Amator. Adică auzisem de blog, însă n-am intrat. Nici el (sau ea, că habar n-am ce sex are posesorul) nu intrase la mine. Adică intrase, așa spășit, nu cumva să murdărească covorul. Vino bă, că nu mușc!. Uite, cu ocazia asta, voi intra și eu pe la el pe blog. Și câțiva dintre cititorii mei vor arunca un ochi acolo. La fel, citiri de-ai lui vor intra aici să vadă ce și cum, dacă s-a băgat unt la Alimentara.
În caz că nu prindeți analogia cu untul și alimentara, pe vremea lui Ceaușescu, vreme în care rar găseai ceva de cumpărat, oriunde se forma o coadă, lumea stătea fără să știe ce e acolo.
– S-a băgat lapte?
– Nu, s-a băgat unt și ouă!
– A, bun!

Și stăteai la coadă, luai 10 ouă și un pachet de unt și dacă te vedeau vecinii te luau la întrebări unde ai găsit. Însă până să ajungă ăia acolo, se spărsese treaba, marfa se terminase și se trăseseră obloanele la prăvălie. Mai venea vreun vecin și-ți zice:
– Bă bulangiule, m-ai mințit, nu era nimic acolo!

Așa și cu lepșele blogosferice. Scăpați de întrebările care s-au pus de zeci de mii de ori, încă de când aveam oracole (cei care au copilărit în anii 80-90 știu ce-s alea) și treaba va merge bine. Se va crea “reach” între bloguri. 10 cititori de la a vor vedea ce-a scris B, 10 de la B se vor duce să vadă ce-a scris a și tot așa.
Prin urmare, vă doresc spor la scris şi la lepşe!

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.