Leapşa de concediu

Când omul şi planta şi-au terminat concediul şi miniconcediul, primesc leapşe d-astea.
De te fac să te gândeşti cu jind la lioral, la munte, la peşte, la orice numa la cei 4 pereţi d-acasă.
Prima dată leapşa am primit-o de la Probiu, care el a pornit-o, apoi de la Aura Rusu, ca apoi să-i văd şi pe Vienela şi pe Costin că mă însărcinează cu ea. Cu leapşa!
E una din lepşele care-mi plac, ce să faci. că numai eu pot spune tâmpenii în răspunsuri.
Aşadar, să purcedem la drumul lung către nirvana mentală, în căutarea concediului suprem:

1. Munte sau mare?
Muntele. Sau marea. Nu, nu, marea! Deşi şi muntele pare atrăgător… Dacă e cald şi-i apa caldă în lac, poţi să te bălăceşti la munte. Dar apa nu e caldă… Până la urmă marea, dar nu la noi, că la noi e plat cât vezi cu ochii. Doar de nişte silicoane implantate mai dai cu privirea, în rest totul e plat. Deci litoralul Greciei sau al Croaţiei, că ăia au şi munţi, ţâşnind din apă. Sau Tailanda! Dar e departe…

2. Iarna sau vara?
Iarna preferi vara, vara preferi iarna. Ambele. Sau să fii în Dubai, să ai numa deşert în jur şi să te duci la ski şi săniuş. Că au făcut ăia derdeluş în deşert. Derdeluş cu temperatura constantă -2 grade. Totul acoperit cum nu se poate mai bine.
Şi dacă vrei soare, nisip şi fără pic de apă, ieşi afară, treci strada (vorba vine stradă, că e ditamai şoseaua cu 3 benzi pe sens), şi după aia ai deşertul.

3. Care e destinaţia la care visezi că vei ajunge măcar o dată în viaţă?
După viaşă sigur vreau să mă stabilesc în Rai. În viaţă însă, e cam greu. Avem o ţară foarte frumoasă şi nu am vizitat nici 1% din ea. Că noi mergem pe principiul “lasă bă, că e aicişa, da’ să mergem în America se iveşte o dată în viaţă oportunitatea”. Musai să citiţi postul ăsta.

4. Care a fost cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o?
România. Că altă ţară vizitattă a fost Ungaria. Şi nimic deosebit acolo, ca şi la noi. Dar mult mai curat. În rest, la fel.

5. Care a fost cel mai frumos oras din afara tarii pe care l-ai vizitat?
N-am vizitat. Nu pot spune că Budapesta a fost ceva ieşit din comun. A, Podul cu Lanţuri de peste Dunăre, aia mi s-a părut ceva nemaivăzut. Şi când am venit din excursie şi le-am povestit la ai mei bunici, mă întrebă tataie dacă am văzut Podul cu Lanţ.
Da băi, da tu de unde ştii de el? Păi am fost acolo în armată, în 1947.

6. Care a fost cel mai frumos oraş din Romania pe care l-ai vizitat?
Dificil de spus. Nu pot spune că ăla sau ălalalt, fiecare cu frumuseţile lui. Pot spune că m-am distrat de minune la Băile Herculane, o mătuşă având acolo apartament, şi petrecând acolo nişte vacanţe de vis. Pescuit în Cerna, fugărit de vipere pe munte. Minunat. Să văd când mai mă duc…

7. Ce obiectiv turistic te-a impresionat?
Ce e ăla obiectiv turistic? A, gata. Barajul Vidraru. Bă nene că m-am uitat în jos şi m-a luat ameţeala… Ăla se face să-l vezi măcar o dată în viaţă… Aceeaşi senzaţoe am avut-o când am vizitat (pe şestache) Porţile de Fier. Nu ştiu dacă 1 sau 2, dar cum vedeam dunărea bolborosind acolo cu nuş câţi kilometri pe secundă, m-a luat dorul de pat…

8. Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin?
Vulcanii noroioşi. Să rămână ăla împotmolit acolo, să-i iau portofelul prin de mărci germane şi biştari filipinezi. Welcome to Romania!
L-aş plimba prin toată ţara, ce-i drept. Cu ocazia asta aş vizita şi eu o bucată din ţară…

9. Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?
Hmmm. Multe. Nu-mi sare nimic acum în cap să urle că “eu, eu, pe mine, pick me!”. Dar că tot vorbirăm de munte, parcă un Herculane ar merge acum găitan!

10. Ce suveniruri cumperi de obicei?
Alea pe care nu le poţi fura. că-i bezmeticul ăla cu ochii pe tine, de parcă i-ai fugi cu taraba în spinare. Clar, de la mare cumperi scoici şi alte drăcării, de la munte iei brăţări de piele şi căni de lemn.

Leapşa o pasez oricui vrea s-o ia, dar în primul rând va merge la Savoir Faire, care a cerut-o în mod expres, cu toate că nu prea îi plac lepşele. Însă asta i-a plăcut.
Lasă că data aviatoare bag io o leapşă d-asta să pice netu’ în cap de ce mişto va fi 🙂

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.