LECTII DE VIATA CE-AR TREBUI INVATATE !…

,,Viata trebuie traita in asa fel incat in suflet sa ramana loc doar pentru bucurii! Restul,da-le uitarii….”(autor anonim)

,,Nu lasa sufletul sa moara,
Oricate ti s-ar intampla,
Iar daca lumea te doboara,
Sa faci o lectie din ea!

Neintelegeri,interese….
Totul se-ngroapa in pamant.
Adevaratele victorii
Doar ale sufletului sunt!
(Octavian Petrescu)

Când ma gândesc la trecut, realizez ca în viata mea mi-am însusit doar cateva lectii, care(in timp) mi s-au imprimat bine în minte:

– N-am avut niciodata cu adevarat de ce sa ma tem. Ocaziile pe care le-am ratat(si-au tot fost!…), oamenii de care nu m-am apropiat, starul rock(sau altceva) care ,la un moment dat,mi-as fi dorit sa ajung – toate au fost sacrificate pe altarul unei fericiri – care nu a avut niciodata o baza reala.

– Am luat-si nu oadata- cele mai proaste decizii si am actionat cel mai gresit atunci când m-am simtit debusolat, marunt si slab sau când am fost intens preocupat doar de mine însumi; când am facut comentarii mai putin placute despre alti oameni; când am fost afectat de influente negative din exterior.

– Ma-m aflat si (inca) ma mai aflu pe aceasta planeta pentru scopuri mai înalte decât acumularea de bogatii. Cu ani în urma, niste intamplari greu de anticipat si imposibil de detaliat mi-a schimbat viata profund. Si pentru totdeauna! Ele au dat existentei mele un sens complet nou,total diferit de cel visat candva….

M-au ajutat sa-mi dau seama ca unul dintre principalele motive pentru care am fost totusi destul de norocos încât sa acumulez un insemnat numar de ani si o oarecare stabilitate substantiala(fizica si mai putin psihico-morala) era acela de a fi un om echilibrat.Rabdator si iubitor de oameni adevarati,de liniste si pace.

M-am învatat si ce înseamna umilinta,frustrarea dar si credinta, dupa ce aproape o intreaga viata fie ca nu prea le-am cunoscut ,fie ca poate nu le-am prea bagat in seama! Am insa foarte clar în minte faptul ca in toti acesti ani ai senectutii ,am avut si am aproape un OM .Un  om de o devotiune totala,rar de intalnit dar, din nefericire, la fel de afectat de cele cate ni s-au tot intamplat .Este vorba de sotia mea,cea pe care am avut-o si o am alaturi mai bine de peste jumatate de secol!Impreuna luptam sa mai traim (pe cat posibil)o a doua tinerete chiar si acum, la ….batranete!Pentru ca orice varsta ai avea,cand privesti inapoi,viata ta pare sa-ncapa intr-o singura clipa.Iata ,stimati cititori ai acestor confesiuni,de ce va recomand sa invatati din timp si cu rabdare ,aceste reguli nescrise ale vietii de pe acest pamant si apoi ,cu aceeasi rabdare,sa le aplicati intocmai!Dar ,atentie!Există două moduri de a trăi. Unul este să traiești dormind profund – atunci îmbătrânești, cu fiecare clipă ești mai bătrân și mori câte puțin, atâta tot.Dacă însă îți conștientizezi experiențele, dacă ești atent la tot ceea ce faci și tot ce ți se întâmplă, dacă savurezi experiența prin toți porii, dacă încerci să înțelegi rostul ei, dacă o trăiești intens și total, atunci nu e doar un fenomen de suprafață. În adâncul tău ceva se schimbă prin ea. Devii mai vigilent. Dacă această experiență este o greșeală n-ai să mai repeți niciodată.Asa gandesc acum….

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Să ne temem sau suntem bine-merci?

Valuri-valuri de "refugiați" islamiști văd nu bătând, ci rupând cu forța porțile Europei. România ar trebui să se teamă de...

Obligația de-a filma în trafic

Eu unul aș da o lege în țara asta. O lege care să se respecte, iar ăia de n-or respecta-o...

O idee bună, pe care în România nu o vom vedea vreodată!

Shell Canada a împlinit 30 de ani de la înființare. Și cum credeți că au serbat ei evenimentul? Au pus...

Close