Liga Dreptății – filmele cu super-eroi au din ce în ce mai mulți adepți

La noi nu există (sau cel puțin, nu exista) cultul benzilor desenate. Americanii însă, au crescut cu ele, începând cu anii 40. aici vorbesc de benzile desenate cu super-eroi, indiferent că e vorba de Flash, Superman, Spiderman sau Hulk.
Noi, românii, am copilărit cu basmele. Cele de frații Grimm și de Petre Ispirescu. Super-eroul nostru favorit este Făt-Frumos.
Cel care “crește într-un an cât alții în 2“. O altă diferență între culturi este aceea că, la americani, mai toți super-eroii au ceva legătură cu viitorul, cu lumi paralele, cu tehnologia, pe când la noi, cu “vremurile de demult uitate” și cu magia.

Cu toate acestea, românii au trecut de faza copilăriei, celebrii Greuceanu, Harap Alb sau Făt Frumos fiind doar niște povești îndepărtate. Cei de peste Atlantic au păstrat cultul acesta al poveștilor, al benzilor desenate pe care le citeau de când aveau 6 ani. În medie, un colecționar american are peste 3000 de benzi desenate, pe care a cheltuit ceva mai bine de 10.000 de dolari. Cele mai căutate (dar și cele mai scumpe) benzi desenate sunt acelea în care apare prima dată un super-erou foarte iubit. Superman, Spiderman sau Hulk. O astfel de revistă s-a vândut nu demult cu suma de 1 milion de dolari, la o licitație.

Prețul unei reviste de benzi desenate variază de la 1 dolar la sute de mii de dolari. Tocmai din această cauză unii se întreabă cum naiba oameni adulți, în deplinătatea facultăților mentale pot cumpăra “reviste pentru copii” pe care dau o grămadă de bani, ce ar fi putut fi folosiți altfel.

Însă articolul nu este despre revistele de benzi desenate, ci despre pelicula “Liga Dreptății – Justice League“. Ca să nu vă ia pe nepregătite, recomand vizionarea “Batman vs Superman“. Asta deoarece uitasem cum și de ce Superman moare și filmul începe cu lipsa acestuia și tristețea lăsată în urmă.

Și cum se întâmplă ca atunci când un super-erou moare, răufăcătorii se înmulțesc precum ciupercile după ploaie. Numai că de această dată răufăcătorii nu erau doar găinarii care ciordeau poșete de la bătrânici, ci ceva mult mai dubios. Pandemoni. Adică demoni interdimensionali, care erau în căutarea unor 3 cutii de-o energie incredibilă, ce puteau distruge planeta dacă încăpeau pe mâinile cui nu trebuia.

Și cum batman nu făcea față singur acestui val de pandemoni, îl caută pe Aquaman (Jason Momoa) și pe Barry Allen (un actor de-a dreptul enervant, foarte diferit de Flash din serialul omonim), sperând la o alianță împotriva forțelor malefice. I se alătură Femeia Fantastica și Cyborg. Și astfel, echipa pornește să lupte împotriva lui Steppenwolf, liderul pandemonilor, care reușesc să fure două din cele 3 cutii.

Numai că planurile Ligii se schimbă, Batman simțindu-se oarecum vinovat de moartea lui superman. Așadar, vor folosi cea de-a treia cutie să încerce să-l învie pe super-eroul fără de care lupta n-ar avea sorți de izbândă. Numai că treaba asta cu învierea nu era așa simplă și cel înviat revenea la viață… mult schimbat. În rău.

Ce vor reuși super-eroii noștri să facă, veți vedea urmărint acest film fascinant, adus în România grație echipei Vertical Enterteinment.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Pe cine urâm?

Noi românii suntem ai naibii de patrioți exact când nu trebuie. Urâm țiganii de nu se poate, însă bălim la...

Unul dintre cele mai captivante jocuri

Nu prea mă mai joc pe calculator. League of Legends am și uitat din el. Nu că aș fi fost...

Like father, like son! Galerie foto!

Căutând fotografia de grup a filmului japonez "Like father, like son", am descoperit o galerie foto de excepție, pe care...

Close