Linii pentru brichetare esentiale in industria de prelucrare a lemnului

In industria de prelucrare a lemnului, fiecare pas al procesului de productie este extrem de important. Iar intregul flux tehnologic incepe cu aceste linii pentru brichetare unde are loc prelucrarea bustenilor si a cherestelei. Este extrem de important ca aceste linii sa-si desfasoare activitatea dupa o serie bine definita de principii, astfel incat rezultatele obtinute sa fie optime la randul lor.
Intr-adevar, aceste linii pot fi destul de costisitoare, insa la WoodExpert puteti gasi echipamente performante atat pentru societati de prelucrare a lemnului aflate la inceput, cat si pentru cele de renume care sunt recunoscute pe piata.
Iata care sunt etapele de prelucrare a lemnului prin intermediul liniilor de brichetare si ce avantaje va pot oferi acestea.

Etapele de prelucrare a lemnului cu ajutorul liniilor de brichetare

Prima etapa necesara din fluxul tehnologic este selectarea propriu-zisa a bustenilor si clasificarea acestora pe categorii. Bustenii pot avea diferite caracteristici, unii find mai mari, altii avand un diametru mai redus. Astfel, unii pot avea nevoie de o prelucrare mai intensa, altii una mai redusa. Organizarea lor faciliteaza intreg procesul si usurinta in desfasurare.
A doua etapa este taierea acestora. Pentru fiecare bustean poate fi necesara sectionarea dupa un anumit profil, care va influenta optim prelucrarea efectiva si obtinerea produsului finit.
Nu este de omis nici detectarea si indepartarea potentialelor resturi metalice, iar un alt proces extrem de util (de exemplu, pentru realizarea peletilor), poate fi si inlaturarea coajei.
O parte extrem de importanta o reprezinta si depozitarea materiei obtinute pana la urmatorul pas, respectiv cel de spalare.

Niciunul dintre acesti pas nu pot fi omisi, caci asta ar insemna dezechilibrarea materiei prime si respectiv, obtinerea unei erori de productie sau a unui produs finit de o calitate cu mult inferioara.

Avantajele liniilor de brichetare

Un prim avantaj probabil l-ai semnalat deja – eficienta sporita de lucru a acestor linii de productie. Intradevar, pentru ca acest lucru sa fi fost realizat de catre oameni, asa cum era derulat cu mii de ani in urma, ar fi fost nevoie de o serie generoasa de angajati. Costurile ar fi fost inzecit mai mari, iar precizia ar fi fost scazuta. Influente s-ar fi putut vedea si in ceea ce priveste timpul de obtinere a produselor finite care, ar fi fost inzecit mai ridicat.
Nici cantitatile obtinute n-ar fi fost foarte generoase, iar o cerere mare asociata cu putina materie prima reprezinta o colaborare ineficienta. Pana la obtinerea cantitatilor necesare de material, materia deja obtinuta si-ar fi putut schimba proprietatile si calitatea, aspecte ce in zilele noastre nu mai sunt compromise avand la dispozitie astfel de linii de brichetare.
Asadar, avantajele sunt multiple, atat cand vorbim de compania ca tot unitar, de succesul acesteia si de profit, dar si cand ne raportam la angajati.
Liniile automate de brichetare rescriu procesele tehnologice esentiale intr-un timp mai alert si totodata si din punct de vedere al confortului si a sigurantei ocupationale a angajatilor.

In concluzie, orice companie care prevede lucrul cu materia prima sau obtinerea unor produse din lemn ar trebui sa aiba la dispozitie linii de brichetare.

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.