Loc de parcare la serviciu

În traficul ăsta infernal, atât pe strâzi, cât și-n parcări, unde, aproape să te omori cu cineva pentru un locșor, eu am căpătat un loc de parcare la serviciu. Nu vă gândiți că e al meu personal și nimeni nu poate parca acolo, decât eu. Aia se întâmplă la doar 5 inși din toată firma. Doar că, din 140 de locuri, îmi pot găsi și eu unul.

Ce e mai nasol e drumul de acasă până la Afi Palace. Traficul ăla te omoară. Mai ales la ora 18 când încep eu munca. Deci se va consuma benzină în draci. Dar apoi, când ies, la ora 2 dimineața, cine va merge “ca boierul“, pe 2 benzi dacă vrea?

Păcat că bani de benzină nu se dau. Sau de abonament de metrou/ RATB. Pardon, STB sau cum le-o mai zice acum. Și îmi pun iar o întrebare pe care mi-am mai pus-o de-a lungul timpului. La o mașină veche de 13 ani, merită să-i pui gaz? Adică, acum, an de an va trebui să-i fac ITP-ul la Logan. Ea e bună, întreținută, nu are nicio problemă, dar are deja o vârstă. Căt să o țin?
Și cum bani de una nouă nu-ți pică din cer, rămân cu ea. Să-i pun gaz sau nu?

Și, cât de curând voi face un test. Anume, dacă e mai economic să pui benzină de 95, mai ieftină, sau de 98, mai scumpă? Diferența aceea la pompă contează în numărul de kilometri parcurși? unii zic da, alții nu, că n-ar avea cum. Atâtea teste pe tema asta, dar nimic concludent. Și voi vedea cu ochii (și buzunarul) meu cum stă treaba.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Butt-naked in Paris!

C. a fost în vizită anul trecut în Paris. A zis că-i musai să-și facă acolo ziua de naștere. Așa...

Despre cum am agățat eu o gagică pe net

Cum? Cu arcanul, doar așa veneau, mama lor de bagaboante. Dar s-o iau de la început că de la sfârșit...

Cum scăpăm de deșeuri?

Anul trecut mi-a venit ideea că am putea scăpa de deșeuri foarte simplu. Să le aruncăm în vulcan. Vorbesc de...

Close