Locuri de munca in Timisoara

Atunci cand cautati locuri de munca in Bucuresti ofertele sunt mult mai numeroase si mai variate decat in oricare alt oras din tara, datorita faptului ca in capitala unei tari exista o mai mare concentratie de firme si companii, exista industrie si productie, precum si mult mai multe tipuri de servicii, care in alte orase mici nu se intalnesc. Si mai este inca un motiv, daca trebuie sa fim corecti: in Bucuresti sunt cei mai multi bani si cei mai multi oameni cu bani, care aleg, de exemplu, sa plateasca pentru anumite servicii pentru care cei din provincie nu sunt dispusi sa plateasca sau prefera sa se descurce singuri.
Cam aceeasi este situatia si atunci cand vine vorba de locuri de munca in Timisoara. Timisoara este unul dintre cele mai importante orase ale tarii, prin prisma faptului ca reprezinta una dintre cele mai civilizate si moderne localitati, cumva poarta spre occident. Inainte de Revolutie in Timisoara se aduceau pentru prima oara anumite produse, in Timisoara se afla prima oara de anumite descoperiri, etc. Chiar daca nu este un oras la fel de mult industrializat ca Bucurestiul, Timisoara ofera totusi multe posibilitati de angajare pentru tinerii absolventi de liceu sau de facultate.
Un alt aspect deloc de neglijat este faptul ca in orasele mari salariile sunt si ele mai mari. De exemplu, un angajat dintr-un oras mare va castiga poate si de doua ori mai mult decat un alt angajat dintr-un oras de provincie, chiar daca amandoi ocupa acelasi post sau au aceeasi meserie. Poate ca acesta si este motivul pentru care multi tineri prefera sa ramana in orasele mari, unde urmeaza cursurile unei facultati, dupa ce isi obtin diploma de licenta, decat sa se intoarca in orasul natal, unde sansele lor sunt mult mai mici si unde nepotismul functioneaza inca destul de mult si in mod evident, altii, poate mai putin bine pregatiti avand intaietate in ocuparea unui anumit post. Nu trebuie insa neglijat inca un alt aspect: in orasele mari salariile sunt mai mari, insa si costurile legate de chirii si de traiul de zi cu zi sunt si ele mai ridicate.

Sursa foto: Randuni.ca

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Dacă nu știi să mergi, nu te apuca de schi!

Văd că de la o vreme încoace, toți neaveniții se apucă să se dea cu schiurile. Hai să mă fac...

La baza oricărei construcţii stă o fundaţie solidă

Prietenul meu, George, mi-a spus că are de gând să-şi construiască o vilă, dar terenul pe care va face construcţia...

Locul unde două oceane se unesc, dar apele nu se amestrecă

În Alaska, oceanele Pacific și Arctic se unesc. Însă, nu e o simplă unire de ape, din cauza salinității foarte...

Close