MacGyver

Mai ține minte cineva serialele alea vechi dar bune din anii 80-90?
Alea de rulau la Tele7ABC…

Mă uitam cu ochii cât cepele la MacGyver, A-team și Knight Rider
A-Team knight_rider
Mai era un serial meseriaș, Czarne chmury parcă, Norii Negri, polonez. Film de capă și spadă nene, lipseam de la școală joia la ora 12 ca să vin acasă să văd episoadele…
Și auziți și voi ce muzică extraordinară avea mă nene… Ce Enio Morricone cu a lui Caracatiță…

Bine, să nu vorbesc de serialele mult mai vechi, pe care le vedeam pe la 5-7 ani, de genul Arabela sau Benji, Zax & the Alien Prince.
Îl făcusem pe roboțelul ăla Zax din cartoane, îi pusesem ca gât un furtun de la o lampă de birou. Și ca să stea bine închegat îl prinsesem cu agrafe de birou și lipici d-ăla ieftin, vai mama lui… Apoi tăbăram cu capsatorul pe el…
zax Arabela

Știu că făcuseră ăia niște obiecte promotionale cu serialele mele. La americani se vindeau ca pâinea caldă, dar la noi… Dumnezeu cu mila. Abia există vreo 10 entuziaști care colecționează benzi desenate sau mașinute Matchbox.

Dar zicea, de MacGyver ăla. Om ciumeg, mai ceva decât Chuck Norris pe Extasy! Cum de făcea el o bombă dintr-o sârmuliță, o brichetă și briceagul ăla multifuncțional al lui…
Mac
Nici Arnold prin filme nu era așa ingenios ca MacGyver! Arnold se ducea de-a dreptul și-i omora pe nemernivi. MacGyver în schimb era mare strateg, îi amețea pe ăia răi cu bombe, fum și oglinzi de se omorau între ei!

Văzusem niște pixuri promotionale apărute prin anii 90, cu MacGyver. Îmi luasem vreo două și eram tare mândru de ele. Dar cu timpul m-am mărit, pixurile s-aui stricat și… le-am aruncat.

Câteodată mă gândesc așa la copilăria mea.
Ce bine și frumos era atunci. Ne putem juca în grădină fără frică de radiațiile solare, fără frică de chem trail…
Acum trebuie să omorâm porcul ori cu glonțul ori cu scaunul electric, pâinea, apa și aerul sunt cancerigene, trebuie să halim numa ce zice UE, că ea știe ce-i mai bine pentru noi… Că nu-i bine să halești roșii din grădină, că-s mai bune alea de seră… cu îngrășăminte chimice nedăunătoare, nu cu îngrășăminte naturale (caca) – pentru că-s… cancerigene!

MacGyver, nu vii mă tată să le arăți tu cum se face așa o bombujoară? Să plece așa în focuri de artificii?

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.