Mafia de la Mamaia?

Dacă spunem Mamaia, ne gândim automat la cluburi de fițe, prețuri mari, mașini luxoase și Mazăre.
La cluburi nu am fost (cu toate că seara pe la 10 se întreceau terasele în decibeli), mașini am văzut vreo 3 Ferarriuri și un Lamborghini Diablo, iar Mazăre n-o ardea pe la restaurante de 3 stele, de tipul “împinge tava“.

În schimb, am văzut mafia de la plajă.
Dacă vrei să-ți pui prosopul pe plajă, asta n-o poți face decât la vreo 20-30 de metri de mal, unde se termină rândurile de șezlonguri, puse de-a lungul litoralului. Diun loc în loc, pe fâșii de 4 metri lățime, ai voie să-ți pui prosopul sau cearșaful, fără să-ți închiriezi șezlong.
La 15-20 de lei un șezlong pe zi, se fac bani frumoși. Gândiți-vă că-s 10 rânduri de șezlonguri, cu vreo 30 de bucăți pe rând.
300 x 15 = 4.500 Ron. Zilnic!

plaja-2 plaja-3

Dacă nu-ți iei șezlong, ori te așezi departe de mal, de-ți piere tot cheful de mare până să dai de apă, ori stai în picioare pe mal, făcând cu mâna la partenerul bălăcitor.

Dacă e să-i întrebi pe ăștia care-s foarte serviabili cu “dorește doamna un șezlong?” dacă au autorizație, se uită urât la tine, sau cheamă poliția comunitară care se plimbă pe plajă în grupuri de câte doi.

Faptul că e poliție pe acolo, nu face decât să mă bucure. Mă simt în siguranță, deși nu-l văd pe unul că fuge după vreun puștiulică iute de picior care ți-a șterpelit (de pe șezlong sau cearșaf) geanta.

Alt lucru care mi-a plăcut este existența a câte unui salvamar din 100 în 100 de metri pe plajă. Salvamar care fluieră ori de câte ori se apropie careva de geamandură.

plaja

Înțeleg faptul că plajele (vorbesc de cele din Mamaia, această Ibiza de România) sunt greblate în fiecare dimineață.
Însă de la greblatul plajelor și întreținerea lor până la obligarea turistului de a închiria zilnic un șezlong, mi se pare cale lungă.

Alt punct negativ a fost lipsa cu desăvârșire a coșurilor de gunoi! Și oricât de mulți bani ai avea, tot lași în urma ta mizerie, chit că vii cu prosop, chit că vii cu bani să iei zilnic un șezlong.

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Nou concurs cu banner!

După cum știați, concursul cu banner a avut mulți adepți. Însă de data aceasta, voi face ceva și mai frumos....

Reparare Panasonic A100

Acum două săptămâni vă povesteam cum am luat de la Andrei un Ericsson T28 pe care l-am reparat folosind piese...

Cea mai tare colaborare!

Un tip elegant intra intr-un renumit magazin de bijuterii insotit de o superba domnisoara. Impreuna, aleg un colier de 50.000...

Close