Magazinul cu de toate

Inițial când am auzit de numele magazinului cu de toate, am râs. Asta deoarece îmi aducea aminte de magazinele de la țară, unde se vindea gumă turbo (că tot a reapărut), bașkeți, pâine, vodcă, bere, înghețată, mingi de ping-pong, tampoane, spirt, suzete, lapte praf, mistrii, ciment, toate la grămadă, în aceeași incintă, de obicei de maxim 7 x 4 metri.

Însă râsul m-a ținut puțin. Dacă stai să te gândești, într-o “cooperativă” (așa-i ziceam noi la magazinul acela universal), găseai de toate. Dacă aveai nevoie de cuie de 7, acolo te duceai. Voiai pâine sau bulion? Fuga la magazin, la nea Pricoliciu.

Ba într-o zi, văzând că era singurul din sat care avea magazin universal (nu-i vorbă, mai avea unul o crâșmă, însă ăla nu-ți dădea de băut cu plata la salariu/ pensie), s-a gândit să se extindă.
Și omul, împreună cu un văr de fusese pe la facultate, avea ăla idei cu carul, au deschis lângă magazin și-o terasă.
De se făcea acolo în fiecare weekend câte-o horă, cu mici, bere, cârnați iuți, înghețată, baloane pentru copiii, de toate. Jurai că-i bâlci. Și venea lumea grămadă. Ba o dată la lună, sâmbătă seara puneau și-un film la video. Ce-am văzut atunci… jumătate din filmele lui Chuck Norris, filme cu bătăi, de când era Jackie Chan pe la începuturi, nebunii. Circula vorba, că după 1 noaptea, când rămâneau doar bărbații la o bere, puneau și niște filme “d-alea“…

Nu i-a mers afacerea omului decât vreo 5 ani, după aia începuseră și alții să deschidă magazinașe, s-au prins că așa se fac banii. Magazinul lui Pricoliciu e și acum (era acum 5 ani), însă nu vindea decât produse alimentare/ cosmeticale foarte uzuale și bere. Nici măcar suc sau apă minerală.

Mă rog, v-am spus cele de mai sus ca să înțelegeți cam cât de util era un asemenea magazin.

Acum, în lumea 2.0, când încă din clasa I copiii sunt conectați la internet mai ceva ca-n Johnny Mnemonic, a apărut un magazin online, numit, cum altfel decât… Cu De Toate!

De ce spun asta? Îmi adusesem aminte de țară, și-am început să caut casa bătrânească prin Google Earth. Și-așa mi-am adus aminte de magazinul lui Pricoliciu, în anii de glorie.
Și cu ocazia asta, am găsit parcă versiunea cooperativei, dar online. How coll is that?!
banc_10
Magazinul are de toate: binoclu, șah de sticlă, talking Tom, far de BMW. Aș pune rămășag că dacă veți căuta bine veți găsi și cuie de 7!
Și ăsta, fraților, este genul meu de magazin. Să aibă dee toate, de la A la Z. Mă duc să-mi caut niște gută de rezistă la 100 de kile, vreau să mă apuc de pescuit ton. Că-i mare, ușor de prins (zice-se) și scump. Fac un ban cinstit. Poate deschis un subdomeniu… pescuit.cudetoate.ro. A, ce ziceți, s-o prinde?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.