Magnifica întâlnire dintre Împăratul Roșu și Tovarășul Pisică

În rândurile următoare vom citi despre magnifica întâlinire dintre Împăratul Roșu și Tovarășul Pisică. O întâlnire uluitoare, nemaivăzută și nemaiauzită în întregul univers. Vă puteți întreba cum de tocmai Împăratul Roșu se putea întâlni cu Tovarășul Pisică de la institut.

Nimic mai simplu, voi știți pe lângă treceți zilnic? V-ați lovit accidental de tănărul ăla cu fular verde anul trecut, în față la Universitate. Știți voi că ăla e chiar Mircea Bătrânu, inventatorul tăiețeilor cu gaură la mijloc? Habar n-aveati.

Insa intalnirea ciudata dintre Tovarasul Pisica si Imparatul Rosu frizeaza imposibilul. Deoarece unul abia iese din castelul imaginar, iar altul e undeva departe, la institut. Si nu trage la pila, ci se ocupa de chestii importante, descoperirea unui nou tip de castravete, de culoare albastra, care poate creste si-n solul inghetat al planetei Marte. Si care are si gust de lubenita pe deasupra.

Cu toate acestea, intamplarea a avut loc in Anul Domnului 1985, intr-o geroasa seara de decembrie. In dimineata zilei de 13 decembrie (care culmea, cadea intr-o vinere), Imparatul rosu se trezi c-o durere incredibila de cap. Pe deasupra avea si stari de voma, ameteli si-i curgea nasul ca la cascada Urlatoarea. 

Cu ultimele puteri reusi sa-si strige slujnica:
– Marghioaloooo!
– Da stapane!
– Vino incoace imediat si adu-l si pe doftor!
– Imediat! se auzi vocea Margioalei de dupa usile inalte ale iatacului, urmata de-un val de cuvinte alese, in surdina, la adresa imparatului:
– Al dracu, nu crapi odata, mos libidinos? Manca-te-ar buba neagra si pojarul de vant, scarnavaie uscata la soare!

Dupa cateva minute, in camera navalira Marghioala, o tigancusa de vreo 19 ani, grasa si plina de farduri, si doftorul palatului, un mos inalt si uscativ, cu mainile osoase si reci.
– Ce ati patit, luminate stapan?
– Mi-e rau de numai stiu de mine!
– De la ce, Maria ta, preamarit fie-ti numele in Oracolul de la Delphi?
– Daca stiam, te mai chemam pe tine, doftor Moscovescu?

– Haideti sa vedem…

Dupa un scurt control (verificarea pulsului, tensiunea, bataile inimii si doua degete varate in preamaritul fund al Imparatului Rosu), doctorul Moscovescu veni cu verdictul. Imparatul sufera de galci si de-o durere incredibila fix unde nu-l vede soarele.
– E grav?
– Marite, nu. Cu tratament de sculament si castravete albastru va veti face bine cat ati zice “acid acetilsalicilic”, “acid dezoxiribonucleic” si ati recita Luceafarul de 317 ori. O nimica toata.

– Ah, nenorocitilor. M-ati adus in pragul disperarii. Adu-mi telefonul, fa Marghioalo!
– Iata!
zise tiganca, aducandu-i telefonul unsuros pe o tava de argint jegoasa si plina de frimituri de cozonac mucegait.

Imparatul Rosu apuca hulpav telefonul, ca pe-un copan rumenit de curcan si forma agale numarul de la Institut.
– Alo, institutul de…
– Da-mi-l imediat pe Tovarasul Pisica!
racni stins Imparatul.
– Mintenas…
– Aici Tovarasul Pisica! se auzi vocea dominanta a ilustrului om al stiintelor de la capatul celalalt al telefonului.
– Sunt Imparatul Rosu.
– Asa… il intrerupse cu brutalitate Tovarasul Pisica
– Nu ma intrerupe netrebnicule! rabuvni bolnavul imparat.
– Auzi mesterica, pana te gandesti matale ce sa zici ca esti si ce doresti, stii sunetul asta? ii raspunse zeflemitor Pisica, trantindu-i telefonul, iar tonul de ocupat ii facu o rana mentala in urechea imparatului.

Dupa vreo 10 minute in care imparatul abia putu sa ingaime cateva cuvinte, dandu-si ochii peste cap ca si cameleonul pitic al curtii, reincerca sa sune sa ia legatura telefonica la Institut. Doar Tovarasul Pisica avea tratamentul care-l aducea pe imparat pe linia de plutire.

Nu va spun cate cuvinte de lauda avu imparatul la adresa muncii si caracterului imaculat al omului stiintei. Mai-mai ca-ti era mila de el cum se tanguia de Pisica sa-i dea un castravete albastru, atat de necesar “grabnicei” sale insanatosiri.

Intr-un final au cazut de acord. Doi castraveti albastri, cei mai de soi pentru jumatate de imparatie si fiica cea mica a Imparatului, pe care Tovarasul Pisica s-o ia la… de sotie. Pe piftie.

Pe seara, Pisica reusi sa porneaca vechea Dacie si porni catre palat, cu cei doi castraveti in buzunarul stang al parpalacului calcat la dunga. In buzunarul drept avu grija sa-si puna “pentru drum” un codru de paine doldora cu salam de Sibiu si naclait de muscar iute.

Drumul catre palat fu destul de anevoios, deoarece nu se ingrijise nimeni sa curete zapada de pe drumuri, iar Dacia nu avea lanturi la roti. Doar niciun militian nu era nebun sa-i dea amenda lui Pisica.

Ajunse la palat unde semna imediat actele de cedare a jumatate de imparatie. Doftorul lua castravetii albastri si-i pregati imparatului o bautura care sa-l una pe picioare. Asta in timp ce pe treptele interioare ale palatului pasi gratioasa, fiica cea mica a Imparatului Rosu.

Ce desfatare a ochilor… Glezne subtiri, picioare “pana-n gat“, bust generos si laptos, cosite aurii cazute pe umerii dezgoliti. Doar in castel era dracului cald, nu intra gerul de-afara…

Si aici se incheie intalnirea magnifica intre cei doi titani. Pe de-o parte Imparatul Rosu care muri dupa 3 saptamani, alunecand pe gheata si rupandu-si gatul, iar pe de cealalta parte, Pisica, ce si-a dedicat restul vietii sale in a huzuri bine merci, cheltuind averea pe care o capatase odata cu fiica imparatului. Doar era nebun sa mai cerceteze el cai verzi pe pereti, castraveti albastri si alte bazaconii?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.