MARIREA SI DECADEREA SPAIMEI DE CORONAVIRUS!…

Aceasta stare de lucruri pricinuita de coronavirus a fost si este una nebună, haotică și, pe alocuri, chiar absurdă.Era imposibil de evitat, de altfel. De câțiva ani, în orice nenorocire se întâmplă în lume, cel puțin una dintre victime este un român! Statisticile spun că, după Siria, România este țara care produce numărul cel mai mare de cetățeni care își părăsesc țara. Spre deosebire de Siria, măcinată de războaie, România este de 30 de ani în ceea ce ar trebui să fie cea mai bună perioadă a existenței sale. În acest timp, însă, în România se suferă medical din motive pe care le cunoastem cu totii:lupta impotriva virusului-letal.Dar românii știu că toate acestea pot fi îndreptate in liniste si cu rabdare,nu cu panica si alertare.
,,Sunteți liberi sa ma acuzați ca induc panica și alte tâmpenii,scrie pe net o doctorita anonima.
Dar, exista mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști.Nu știți ce se întâmpla cu adevărat in spitale.In primul rând, nu exista teste. In spitale mari din Bucuresti, ce sa mai vorbim de provincie.Vor veni pacienți infectati care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.Personalul este expus, pentru ca nu exista echipamente de protectie. Nici personalul nu va putea fi testat.De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensiva, celor incluși in așa zisele TI pentru COVID, ca nu e nevoie de acele echipamente, ca e suficientă masca chirurgicală.Masca aceea e buna pentru iesit pe strada – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți- nu pentru cazurile in care ai contact prelungit cu pacienții infectati!chirurgicală.
Deși medicii italieni au avertizat ca este CONTRAINDICATA ventilația non- invazivă, pentru ca in final tot ajungi sa intubezi pacientul și, practic, nu faci decat sa agravezi lucrurile, întârziind sa aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru ca prin aplicarea de presiuni pozitive in nazofaringe împingi toată încărcătura virală in plămâni, deci agravezi inflamația interstitiala pulmonara (acelasi lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe ca este grav, cel de la Bals, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologica, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID- negativi și transferați din Bals in alte secții de terapie intensiva. Primul a decedat intre timp, soția lui e in carantina, dar el a fost declarat negativ.Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut in diagnostic <pozitiv pentru coronavirus comunitar>.
De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?Suspiciunile sunt întemeiate – context epidemiologic, insuficienta respiratorie severa – cum oare ii iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidenta!Ambii au fost admiși prin transfer intr-o alta secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienții confirmați și declarați pozitiv.Nu testam, nu raportam! Asta este deviza lor!Oficial, personalul este lăsat sa fie expus la infectie, pentru ca asta au declarat in ședințe, ca nu e nevoie de echipament de protectie.Se întreabă retoric medicii anestezisti “unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru ca tu nu ai fi lăsat sa se întâmple asta!Când se vor aduna morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevarul!Dar, va fi prea târziu!….”

Trist! Chiar ca nu mai avem incredere in nimeni si-n nimic.Mereu am fost si suntem mintiti sistematic. Doar Dumnezeu ramane in sufletele noastre. Suntem supusi mortii, dar nu sub forma crimei organizate. Suntem slabi in fata mortii, dar poate ca Dumnezeu ne va vindeca de toata stricaciunea ce zace in noi. Acolo vom cunoaste adevarul si doar acolo vom putea acuza cu adevarat vinovatii.
La cele scrise mai sus,mai cu seama la parerile unei doctorite anonime,d-na Anca Dimulescu, a răspuns ,tot pe net:,,Nu produci panica ci deschizi ochii si mintea asupra unor lucruri pe care nu le stim noi cei de rand ! Mi- as dori sa avem oameni constienti in jurul nostru care sa fie receptivi la semnalul de alarma !”Dar iata si alte ecouri:,, In provincie e si mai rau; asteapta toti un semn, proceduri, manusi, masti, echipament de protectie; E …liniste, linistea dinaintea furtunii”(Monica Cot);,, Ca sistemul e varza stim toti”(Dan Alexe);,, Nu sunt teste, nu sunt aparate de testare, nu sunt experti sa faca testele. de ce eu nu urlu? fiindca am urlat cat am urlat, cred ca acum nu mai fac decat sa bag o panică rea in oameni. Va fi ce va fi, Dumnezeu cu mila”(Mircea Marian); ,,Contactati televiziunile de stiri, digi, protv, etc …mergeti acolo, spuneti ce aveti de spus, sustineti cu probe toata povestea, luptati in continuare, un mesaj pe facebook e ca o barfa in prispa casei …fiti determinata pana la capat in ceea ce credeti, nu va mai plangeti atat ca sistemul e de cacat, stim asta, luptati ca se pare ca aveti cu ce sa il schimbati si va vom sustine cu totii !”;,,Mai bine ascundem sub pres adevarul. Sper ca adevarul sa iasa la iveala!”(Christine Demeter);,,Ce tragedii, cît de iresponsabile sunt oficialitățile. Era de așteptat, după cât s-a furat în sistemul sanitar și după angajárile pe pile și nu pe competențe, să se încerce o tratare superficială a situației, una serioasă înseamnă bani, mulți bani si zero corupție. Medicii și personalul sanitar vor deveni, din păcate, victimele colaterale ale politicii comunistoide de a ascunde adevărul, de a falsifica realitatea”(Mihaela Secrieru);,,Hai sa ne potejam cat putem. Stam acasa.”(Adriana Hindrescu).
Pareri si pareri,dupa optica ,gandirea si felul de a fi ale fiecaruia.Iata acum si… partea plina a paharului:
-pamantul respira!!
-parintii au timp si pentru copii…
-invatam sa traim cu mai putin si sa pretuim ce avem!
-ne sunam rudele si prietenii sa-i intrebam daca sunt bine.

Sanatate,pace si iubire tuturor!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
REALIZARI MARCATE,PROMISIUNI..UITATE!

Cam asa se poate spune acum, dupa cca. 10 luni de guvernare cand cei din fruntea PSD-ului au prezentat triumfator...

Tu n-ai părinți, n-ai bunici, n-ai nimic? Dă-te-n p… mă-tii!

Să fi fost acum vreo 8-9 ani. Lucram la primul meu loc de muncă "legal". Adică asigurare medicală, carte de...

Mostra de romanism

Stii ca te afli in apropierea unui roman, care, indiferent de tara in care se afla, indiferent daca e in...

Close