Marți 13. Zi cu ghinion?

marti-13Azi e marți. Cică sunt 3 ceasuri rele. Nu știu cum de numai 3, din moment ce marțea am dat numa de belele. În plus, azi mai e și 13.
Nu știu cum e cu data de 13, nu pot să spun că mi-a ținut ghinion. Știu că-ntr-o zi, pe data de 13, am luat doi de 10. Unul la istorie, altul chiar la limba română. Nu că aș fi mare orator, însă la școală, pe vremea aia, să fi fost prin clasa a 7-a, aia de română avea ceva cu mine, ceva de speriat. Poate pentru că-l luam pe fi-su la mișto?

Știu că aia mi-a dat într-o zi un doi. Și-a zis că-s primul om care primește un doi pe data de 2 a doua. Adică a trecut 2/2/2 în catalog. Primisem nota doi pentru că nu-mi făcusem tema de 3 ori la rând. Și nu știu dacă era marți sau nu… Brb să fac un calcul…
Mama mă-sii! Era marți. Doi februarie 1993, cade marți! Uite mă, zi cu ghinion, după cum vă zisăi.

Știu că sunt și superstițios. Nu mint. Însă în zilele astea de marți, parcă îți vine să nu ieși din casă.
Sau să te duci undeva în peșteră. Nu-i bine, poate se prăbușește pe tine. să te duci într-un câmp. Să ai niște case de lemn acolo. Apropos de asta, am văzut de curând în părculețe că s-au făcut fel de fel de foisoare d-astea de lemn. cu acoperiș, masă și 2 bănci. Excelente, parcul era plin de copii, de toate vârstele. cu o fântână arteziană în mijloc, ceva de vis!

Dar dacă dă fulgerul? Buncăr subteran? Ar fi o idee, însă de unde să ai buncărul tău?
Când e zi d-asta de marți, parcă parcă faci ca-n Final Destination. De legi cu bandă adezivă tot prin casă, să nu cadă. Și atunci te gândești de ce cabană pe câmp. să nu îți cadă blocul în cap dacă dă cutremur…

Acum trebuie să ies afară. Nu-i drum mare de făcut, dar na, umbliu cu frică. Tre s-o-ntind până la Lidl, să iau o lubeniță.

Știu persoane terorizate de ziua de marți. Merg numai pe trotuar, traversează strada, pe verde, numai dacă mai traversează un grup mare cu el, ca-n Tokio. Altfel stă acolo pironit.

Doamne ferește să ajungi așa. Mă întreb dacă există vreo fobie a zilei de marți?
Din câte am văzut nu. Păi cred că ar trebui introdusă. Nu de alta, însă sunt destui oameni temători.

Zice-se că pentru catolici e o zi de bucurie. Că e un sfânt de-al lor, foarte iubit. Însă eu sunt ortodox, ce treabă am eu cu ei?
În credința mea, e zi nasoală azi. Sper ca singurul ghinion de azi e să iau bătaie la LOL…

Și uite acum tre să ies afară… Doamne ajută!

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.